Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης για τις δηλώσεις σχετικά με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφέ- Ζαχαροπλαστείων, κ. Χρήστου Φτάκα, για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στο θέμα της αντιμετώπισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
      Η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει το νόμο και επιδιώκει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και της πόλης.
Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Δήμος Κοζάνης επιβάλλει πρόστιμα και αφαιρέσεις αδειών εφαρμόζοντας κατά περίπτωση «δυο μέτρα και δυο σταθμά». Ασχέτως του τι μπορεί να συνέβαινε στο παρελθόν, η σημερινή Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αντιμετωπίζουν όλες τις επιχειρήσεις επί ίσοις όροις. Τα σχετικά στοιχεία, εξάλλου, είναι διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο. Σε περίπτωση που ο κ. Φτάκας έχει πιο συγκεκριμένα στοιχεία να αναφέρει, μπορεί να τα καταθέσει, ώστε να εξακριβωθεί το κατά πόσον η Δημοτική Αρχή λειτουργεί με τρόπο δίκαιο στην εφαρμογή της νομοθεσίας.
                Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί πως, τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, εφαρμόζουν τον νόμο, ως υποχρεούνται, ενώ στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι αποφάσεις είναι απόλυτα δεσμευτικές με βάση την κείμενη νομοθεσία. Δυστυχώς, συχνά οι ποινές που προβλέπονται είναι δυσανάλογες με την παράβαση που έχει τελεστεί και είναι σαφές πως ο σχετικός νόμος χρειάζεται αναμόρφωση. Επιλογή της Δημοτικής Αρχής είναι να εξαντληθούν τα περιθώρια που δίνει η νομοθεσία, ώστε να διευκολύνεται η λειτουργία των επιχειρήσεων, πάντοτε όμως στο πλαίσιο της νομιμότητας.
                Το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος απασχολεί τη Δημοτική Αρχή και έχουν ήδη αρχίσει οι σχετικές επαφές με στόχο την εξεύρεση βέλτιστης λύσης. Σύντομα θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ανάμεσά τους και το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφέ- Ζαχαροπλαστείων σε διάλογο, μέσω του οποίου θα επιδιωχθεί να διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας και η ομαλή λειτουργία της αγοράς και της πόλης, προς όφελος των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας