Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Βουλευτική δουλεία

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Είναι δεδομένο ότι για πολλούς εκ των βουλευτών, το βασικό διακύβευμα της προεδρικής εκλογής είναι το χρήμα. Χρήμα που μεταφράζεται είτε σε μερικούς ακόμα μήνες προνομίων, είτε σε χρήματα που θα πάρουν, όπως οι ίδιοι καταγγέλουν, με τη μορφή αντισταθμίσματος για την ψήφο τους.
Δουλειά είναι το βουλευτιλίκι και για την ακρίβεια δουλίτσα, όπως φαίνεται από την ποιότητα της πλειονότητας του δυναμικού του κοινοβουλίου. Υπόδικοι, τρελές με παπαγάλους, χρηματίζοντες και χρηματιζόμενοι και τέλος κυρίες που δεν γνωρίζουν τη θηλυκή μετοχή του “παρών” κάνουν πάρτι στα έδρανα.

Το απελπιστικότερο, όμως, είναι ότι στη θέση όλων αυτών θα εκλεγούν χειρότεροι, όπως όλα δείχνουν, αφού αυτοί που είναι ικανοί δε μπαίνουν στη διαδικασιά αυτή, με αποτέλεσμα το μάζεμα να γίνεται απ’ ότι χειρότερο υπάρχει σε στελεχιακό δυναμικό σε όλη τη χώρα.
Δυο, λοιπόν, τα τινά. H που η επόμενη φάση θα ξεσκαρτάρει ότι υπάρχει και θα επαναφέρει στο προσκήνιο αυτούς που πραγματικά αξίζουν, ή που θα διαλυθεί πλήρως το σύστημα και απο τις ανοιχτές πόρτες θα μπουκάρουν μέσα μόνο τα ποντίκια.
Σε αυτό που θα συμβεί έχουμε συνευθύνη όλοι, ως ψηφοφόροι, αλλά και ως μη συμμετέχοντες σε ένα θέατρο που ο παραλογισμός του έχει ξεπεράσει προ πολλού την πιο τρελή μας φαντασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας