Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Το μήνυμα του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ

Ο συμβολικός εορτασμός της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία δεν είναι τίποτα περισσότερο από την απαίτηση καθημερινής επαγρύπνησης και σεβασμού των δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων των ΑμεΑ.     Ταυτόχρονα όμως έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι διεκδικήσεις και ο αγώνας για μία δίκαιη και σύγχρονη κοινωνία, ίσων ευκαιριών για όλους, πρέπει να είναι κοινός και συνεχής, χωρίς αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις.

 Οι σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες απαιτούν συστράτευση και λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί βασικό κρίκο της αλυσίδας υποστήριξης και αλληλεγγύης των ΑμεΑ δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές.
 Στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού στηρίζουμε κάθε έργο και δράση που βελτιώνει και οδηγεί την κοινωνίας μας στην πραγματική και ουσιαστική ισότητα μεταξύ των πολιτών της. Ένα ελάχιστο δείγμα αυτής της θέσης - που ήταν βέβαια και υποχρέωσή μας – είναι η εγκατάσταση και η λειτουργία ανελκυστήρα στο κτίριο του Δημαρχείου για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων.  
 Σεβόμαστε τα δικαιώματα, στηρίζουμε τις δυνατότητες των ΑμεΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας