Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β Θεσσαλονίκης: εκδήλωση με τον Πάρι Κουκουλόπουλο

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από την πλευρά του αγροτικού κόσμου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15/12/2014 η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης και του τομέα αγροτικής ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ κ. Μακεδονίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίνδου με θέμα:  «Ελληνική Γεωργία: Νέα ΚΑΠ –Τρέχουσες εξελίξεις». Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, ήταν ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Π. Κουκουλόπουλος.  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ κ. Μακεδονίας Χρόνης Μακρίδης, ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Φωτόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, Αντιδήμαρχοι των δήμων Δέλτα και Χαλκηδόνας, το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, καθώς και Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνεταιρισμών και ΤΟΕΒ.

 

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β’ Θες/νίκης Γιάννης Κυανίδης, αφού ευχαρίστησε τους θεσμικούς φορείς της περιοχής για την παρουσία τους στην εκδήλωση, επισήμανε ότι τόσο η Ν.Ε. Β’ Θες/νικης όσο και ο τομέας αγροτικής ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ Κ. Μακεδονίας, προσπαθούν με συνέπεια να συμβάλλουν στην ενημέρωση του αγροτικού κόσμου και στην επίλυση των προβλημάτων του, καθώς τα προβλήματα είναι κοινά και ξεπερνούν τις στενές κομματικές γραμμές.

 

Στην ομιλία του, ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, με κυρίαρχα τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τις επιστροφές φόρου πετρελαίου και τη φορολόγηση των ενισχύσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο Αν. Υπουργός επισήμανε ότι με νομοθετική διάταξη που προωθεί και που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα, θα δοθούν λύσεις σε τρέχοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο.

Σχετικά με τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Κουκουλόπουλος σχολίασε τη στρατηγική αλλαγή στη φιλοσοφία της, σύμφωνα με την οποία εάν δεν παράγεις δεν μπορείς να επιδοτηθείς και τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται για τους αγρότες.

Επιπλέον, αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη δημιουργίας ομάδων παραγωγών και στα σημαντικά οφέλη που αυτές συνεπάγονται για την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές, όπως οι ομάδες παραγωγών, προκειμένου να υπάρξει στροφή στην όσο το δυνατό ποιοτικότερη παραγωγή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι διαρθρωτικές αυτές αλλαγές θα αποτελέσουν τον διάδρομο για να απογειωθεί η ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας