Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλώτες σχετικά με την αγορά ενός Ψηφιακού Δέκτη.

Ερώτηση: Ποτέ δεν χρειάζεται να αγοράσουμε εξωτερικό ψηφιακό δέκτη.

Απάντηση:  Αν διαθέτουμε τηλεόραση αγορασμένη μετά το έτος 2010, πιθανότατα, δεν χρειάζεται να αγοράσουμε ψηφιακό δέκτη. Αυτές οι τηλεοράσεις είναι όπως της παρακάτω φωτογραφίας, δηλαδή κατηγορίας LCD ή TFT.









Ερώτηση: Αν η τηλεόραση είναι αγορασμένη μετά το έτος 2008, τι ισχύει ?

Απάντηση:  Η τηλεόραση ενδέχεται να έχει μόνο ήχο από τα κανάλια, αλλά όχι εικόνα. Χρειάζεται η αγορά ψηφιακού δέκτη. Κάποιοι ειδικοί (και η DIGEA) προτείνουν την αγορά μιας ειδικής μοντούλας που μπαίνει στο πλάι της τηλεόρασης. Kαλυτέρα να αποφεύγεται αυτή η λύση διότι συνεπάγεται αργό zapping στα κανάλια και πολλές φορές η τηλεόραση μπορεί να μπλοκάρει.



Ερώτηση: Ποτέ πρέπει να αγοράσουμε έναν ψηφιακό δέκτη ?

Απάντηση: Αν είμαστε σίγουροι ότι η τηλεόραση δεν μπορεί να συντονιστεί και να λάβει ψηφιακά κανάλια πρέπει να αγοράσουμε πριν την καταλυτική ημερομηνία της 19/12/2014 και ημέρα Παρασκευή. Από το βράδυ της Πέμπτης 18/12/2014 τα αναλογικά κανάλια θα αρχίζουν να κλείνουν και μέχρι το πρωί της Παρασκευής θα ξεκινήσουν τα ψηφιακά.

Από το πρωί της Παρασκευής αναμένονται ουρές στα καταστήματα και ίσως παρατηρηθεί και έλλειψη ψηφιακών δεκτών. Βεβαία το γεγονός ότι ακόμη και την Κυριακή στις 20/12/2014 τα καταστήματα θα είναι ανοικτά λήγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων ίσως βοηθήσει στο να μην υπάρξει πρόβλημα στη διάθεση των ψηφιακών δεκτών.

θα πρέπει όμως να επισημανθεί ότι μαζί με τη Δυτική Μακεδονία, μεταβαίνουν στη ψηφιακή εποχή και άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Ήπειρος, τα Νησιά του Ιονίου, και η Δυτική Ελλάδα.  Στις περιοχές αυτές εισάγεται για πρώτη φορά το ψηφιακό σήμα και οι καταναλωτές θα σπεύσουν μαζικά να αγοράσουν ψηφιακούς δέκτες, οπότε ενδέχεται να υπάρξει έλλειψη ψηφιακών δεκτών.






Ερώτηση: Πόσο κοστίζει ένας ψηφιακός δεκτής ?

Απάντηση: Η τιμή των ψηφιακών δεκτών έχει μειωθεί παρά αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια. Οι ψηφιακοί δέκτες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία ψηφιακών δεκτών είναι οι δέκτες SD,δεν παίζουν κανάλια υψηλής ευκρινείας, και η τιμή τους ξεκινά από τα 18 ευρώ (αγορά μέσω internet).


Η δεύτερη κατηγορία δεκτών άφορα τους δέκτες HD, παίζουν και κανάλια Υψηλής Ευκρινείας, και η τιμή τους ξεκινά από τα 21 Ευρώ. Αύτη τη στιγμή λειτούργει μόνο το κανάλι Νerit Sports HDΠολύ σύντομα όμως θα ξεκινήσουν να παίζουν σε HD, και τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβελείας. 

Συστήνεται στους καταναλωτές να προτιμάνε μόνο τους HD ψηφιακούς δέκτες, διότι η διαφορά τιμής με τους SD είναι μικρή, αλλά  και υπερτερούν κατά πολύ σε τεχνικά χαρακτηριστικά. 





















Πηγή: http://digitaltvwestmacedonia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας