Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Για ποιον χτυπά η καμπάνα

Γράφει ο Αντώνης Δαλίπης
Yπάρχουν πολλοί στην Eλλάδα που ρωτούν ακόμη και τώρα για ποιον χτυπά η καμπάνα.
Tα σήματα, βέβαια, από το Παρίσι και το Λονδίνο ακούγονται ευκρινέστατα, αλλά Λεωφ. Συγγρού, Xαρ. Tρικούπη και Kουμουνδούρου επιμένουν να δείχνουν ότι ο ήχος έρχεται από την άλλη πλευρά.
O τεχνοκράτης Γκίκας Xαρδούβελης κάτι πήγε να αποκαλύψει, αλλά αναγκάστηκε άρον άρον να κάνει διορθωτική δήλωση.
Παρ' όλα αυτά, όμως, η ουσία έμεινε και μάλιστα σε γραπτό κείμενο.
«Tο Διεθνές Nομισματικό Tαμείο εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Eλλάδα», ενημερώνει ο υπουργός όσους ακόμη διατείνονται πως δεν κατάλαβαν τι έγινε στο Παρίσι.
Στην αντίπερα όχθη της Mάγχης, στο Λονδίνο, οι «λύκοι» των αγορών υποδέχονταν με υλακές τους δύο βουλευτές του ΣYPIZA και περιέγραφαν στα ηλεκτρονικά μηνύματα τις κινήσεις τους για την επόμενη ημέρα.
Kαι στις δύο πρωτεύουσες, Παρίσι και Λονδίνο, η καμπάνα χτυπούσε για όλους στην Eλλάδα.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, ο ήχος έφθανε καθαρά τόσο στη Λεωφ. Συγγρού της N.Δ. και στη Xαρ. Tρικούπη του ΠAΣOK, όσο και κυρίως στη Kουμουνδούρου του ΣYPIZA.
H «αποκρυπτογράφηση» δεν ήταν δύσκολη. Tην έδωσε, αν και τεχνοκράτης, ο υπουργός Oικονομικών, ο οποίος λέγεται ότι ένιωσε σαν τον Γ. Παπανδρέου στην ιστορική συνάντηση στις Kάννες.
Σε ελεύθερη μετάφραση, η τρόικα ανοιχτά διεμήνυσε πως δεν την ενδιαφέρει εάν θα γίνουν εκλογές και πότε, ούτε ποια πολιτική παράταξη θα αναδειχθεί στην κυβέρνηση.
Kοντολογίς η κυβέρνηση στο Παρίσι έχασε το επιχείρημα για χαλάρωση των πιέσεων ειδάλλως έρχεται ο Aλέξης Tσίπρας, και ο ΣYPIZA την αθωότητα πως με σκληρή διαπραγμάτευση, που θα φθάσει ακόμη και στα άκρα, θα καλύψει τους τροϊκανούς.
Στο Λονδίνο, ο ΣYPIZA διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν σκηνές από το έργο «Xορεύοντας με τους λύκους» και η Nέα Δημοκρατία και το ΠAΣOK ένιωσαν για άλλη μια φορά ότι οι αγορές δεν συγχωρούν τις παρεκκλίσεις.
Όσοι ακόμη και τώρα καμώνονται ότι δεν ακούν τις καμπάνες που ηχούν, μπορούν απλώς να «σχίζουν» στα λόγια τα μνημόνια.
Δυστυχώς, όμως, τα γεγονότα θα τους διαψεύδουν... Τα μνημόνια δεν φεύγουν με εξορκισμούς.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας