Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Οι «καλοί αποστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ και οι «κακοί» των άλλων κομμάτων…

του Παναγιώτη Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Προς κύριο Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενταύθα:
Σύμφωνα με τη  el.wikipedia.org, (στην πολιτική του χρήση) με τον όρο Αποστασία ή Ιουλιανά αναφέρεται στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας η περίοδος πολιτικής ανωμαλίας που ακολούθησε την αποπομπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου 1965 έως την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Μετά την παραίτηση Παπανδρέου σχηματίστηκαν κυβερνήσεις από μέλη της Ενώσεως Κέντρου παρά τη σφοδρή αντίθεση του αρχηγού της Γ. Παπανδρέου και της πλειοψηφίας των βουλευτών της. Οι πρωθυπουργοί και υπουργοί αυτών των κυβερνήσεων, καθώς και οι βουλευτές της Ε.Κ. που τελικά στήριξαν αυτές τις κυβερνήσεις χαρακτηρίστηκαν αποστάτες, καθώς υπήρχε η εντύπωση σε πολιτικούς, δημοσιογράφους αλλά και ιστορικούς ότι η στήριξη που παρείχαν δεν πήγαζε από πολιτική ή ιδεολογική συμφωνία, αλλά ήταν προϊόν χρηματισμού και υποσχέσεων για ανάληψη κυβερνητικών αξιωμάτων.
Η περίοδος αυτή ήταν περίοδος πολιτικής αστάθειας και εντάσεων με έντονη την ανάμιξη του νεαρού τότε βασιλιά Κωνσταντίνου στα πολιτικά πράγματα της χώρας κατά παράβαση του Συντάγματος του 1952.
Με απλά λόγια: Στην πολιτική ιστορία του τόπου ως «αποστάτες» έχουν καθιερωθεί να χαρακτηρίζονται βουλευτές που αποχωρούν από ένα κόμμα και στηρίζουν κάποιο άλλο, ανατρέποντας κυβερνήσεις και συμμετέχοντας στη στήριξη άλλων, νέων. Κοινώς, ότι ακριβώς καλούσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να πράξουν από το 2009 και μετά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ειδικά όταν κατέθετε τις γνωστές προτάσεις μομφής. Κάποιοι το έπραξαν. Τρανό παράδειγμα η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία ουσιαστικά έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς ή δυστυχώς, όμως, η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών των δυο κομμάτων παρέμεινε στις τάξεις τους και, έτσι, δεν είχαμε κάποια άλλη…κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Ανεξάρτητων και τα λοιπά, από την παρούσα Βουλή. Και το 2014 δεν έγινε ένα άλλο…1965.
Η εύλογη, λοιπόν, απορία που προκύπτει όταν ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί τον όρο «αποστασία» δεν είναι άλλη από το πώς ο ίδιος δέχεται να «ασποστατούν» βουλευτές άλλων κομμάτων προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, την ίδια στιγμή, θεωρεί ως «αποστάτες» όσους ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας;;; Κοινώς «οι δικοί μας αποστάτες είναι καλοί», αλλά «οι δικοί τους είναι…κακοί»! Δυο μέτρα και δυο σταθμά, προφανώς, σε μια ακόμη επίδειξη άκρατου λαϊκισμού από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας