Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Δαμασκηνού, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, σήμερα Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος άγει σήμερα τα ονομαστήριά του, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Μαυροχωρίου, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, των Αρχών του τόπου και του Λαού του Θεού.
Ο Σεβασμιώτατος, δεν εόρτασε ούτε και φέτος τα ονομαστήριά του, συμμεριζόμενος την κατάσταση της κρίσεως στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας και δεν θα δεχθεί επισκέψεις στο Επισκοπείο της πόλεώς μας, μη θέλοντας να προβληματίσει τον πονεμένο λαό.
Στο λόγο του ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ μίλησε με θέμα η πίστη των Αγίων μας και κάλεσε το εκκλησίασμα να αγαπήσουμε και να μιμηθούμε τη ζωή τους για να δούμε κατάματα το πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πνευματικού του πατρός, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ.
Να σημειώσουμε ακόμα, ότι το κόλλυβο του Αγίου Σεραφείμ, ετοιμάστηκε και ευτρεπίστηκε από τις αδελφές της Ιεράς Μονής Παναγίας Μικροκάστρου Αρσενία και Αντωνία.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, προσφώνησε τον Επίσκοπο της των Καστοριέων Εκκλησίας και μετέφερε τις ευχές και τα σεβάσματα του Κλήρου και του Λαού της Καστοριάς.
Διαβάστε το λόγο του Πρωτοσυγκέλλου πατρός Αθανασίου:
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Καστορίας κ. Σεραφείμ,
Επιτρέψτε μου, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού αυτής της ευλογημένης επαρχίας, την οποία θεοφιλώς και θεαρέστως διαποιμαίνετε εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια, να σας υποβάλλω τον υιικό σεβασμό, τις ειλικρινείς ευχές και τις εόρτιες προσρήσεις με την ευκαιρία της ονομαστικής σας εορτής.


Θέλουμε ταπεινά να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Τριαδικό Θεό και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Μηνά που σας επέλεξαν ως Επίσκοπο αυτής της ακριτικής επαρχίας. Είμαστε τυχεροί, ή μάλλον ευλογημένοι και μακάριοι, που σε τέτοιους δύσκολους καιρούς και ιδιαίτερες από κάθε άποψη συνθήκες, βρίσκεσθε εσείς, ασφαλής οδηγός, στο τιμόνι της Μητροπόλεως Καστορίας.
Δεν είναι του παρόντος η παράθεση των χαρισμάτων σας ούτε πρόθεσή μου είναι να προχωρήσω σε Απολογισμό του τεράστιου, αλλά αγνώστου στους πολλούς έργου που έχετε επιτελέσει.
Θέλουμε μόνο να σας ευχαριστήσουμε για τις φανερές και αφανείς ευεργεσίες που έχετε προσφέρει θυσιαστικά και ανιδιοτελώς σε όλους ανεξαιρέτως, και που είστε μαζί μας, δίπλα μας σε κάθε στιγμή της ζωής μας, γνήσιος Ορθόδοξος Επίσκοπος της Εκκλησίας μας.
Παρακαλούμε να μας συγχωρέσετε για τις πικρίες που σας έχουμε προξενήσει, για τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουμε κάνει, καθώς και την μη τήρηση των εντολών του Θεού για τις οποίες τόσο πολύ κοπιάζετε.
Σας παρακαλούμε, Σεβασμιώτατε πατέρα μας, να συνεχίσετε να εύχεσθε για όλους μας, τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες, τους άρχοντες του τόπου και το χριστεπώνυμο πλήρωμα αυτής της παναγιοσκέπαστης επαρχίας, για τους δικαίους και τους αδίκους, για τα υπάκουα και τα ατίθασα παιδιά σας.
Ευχόμαστε, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων, να σας χαρίζει έτη βίου πολλά και ευλογημένα, υγιεινά και πανευφρόσυνα· να σας χαρίζει πλούσια την χάρη Του και την ευλογία Του· να σας γεμίζει καθημερινά με τις ουράνιες δωρεές Του, την χαρά, την ειρήνη, να γεύεσθε με αγαλλίαση τους πλούσιους καρπούς του έργου σας, και τέλος ευχόμαστε να κερδίσετε αυτό που επιθυμείτε για το ποίμνιο που σας εμπιστεύθηκε ο Κύριός μας, τη Βασιλεία των Ουρανών.
Πολλά τα έτη σας, Σεβασμιώτατε.




Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας