Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Πλατφόρμα από Γιώργο στην Κοζάνη

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Πλατφόρμα ενόψει των μελλοντικών του κινήσεων παρουσιάζει το βράδυ απόψε στην Κοζάνη ο Γιώργος Παπανδρέου, που μιλάει στη γνωστή εκδήλωση για τις επετείους της αλλαγής και του ανένδοτου αγώνα.
«Η νύχτα είναι…γκαστρωμένη» έλεγαν μάλιστα μετά την ψηφοφορία χθες στενοί του συνεργάτες, καθώς έως τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχίζονταν οι συσκέψεις για το τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός για όλα τα καυτά θέματα και κυρίως για τη θέση που θα λάβει για τις εξελίξεις μετά την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου.

Ο Γ. Παπανδρέου θα επαναλάβει με έμφαση όλες τις θέσεις που έχει προσφάτως διακηρύξει, όπως π.χ. και την τελευταία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ωστόσο οι πληροφορίες του Real.gr επιμένουν πως δεν θα μείνει μόνο σε αυτές.

Σύμφωνα, πάντως, με τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται ούτε σε αυτή την εκδήλωση να ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος ή πολιτικής κίνησης. Ωστόσο, η πλατφόρμα που θα παρουσιάσει θα παραπέμπει ευθέως σε μια τέτοια εξέλιξη.

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις της Χαριλάου Τρικούπη

Στη Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν με αδημονία τη σημερινή εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου, ευελπιστώντας αφενός πως θα ανακοινώσει την οριστική του στάση, προκειμένου να διαμορφώσουν την οριστική τους στρατηγική ενόψει της-πιθανότατης-εθνικής κάλπης, αφετέρου να μην προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

Στο περιβάλλον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αισιοδοξούν πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος για τρεις τουλάχιστον λόγους:

Πρώτον, γιατί εκτιμούν πως «ο Γιώργος είναι…τοξικός και εκτός ΠΑΣΟΚ στην παρούσα τουλάχιστον φάση, δεν μπορεί να υπάρξει».

Δεύτερον, οι μυστικές δημοσκοπήσεις που παρήγγειλαν και που έχουν στα χέρια τους, σύμφωνα πάντα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, δείχνουν πως τυχόν «κόμμα Γιώργου» και απήχηση δεν διαθέτει και σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί καν είσοδο στη Βουλή.

Και τρίτον, τα περισσότερα στελέχη-όπως και οι βουλευτές-θα συμπορευθούν με τον Ευ. Βενιζέλο, παραμένοντας στο ΠΑΣΟΚ.


Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας