Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Σε Καλάβρυτα και Βελβεντό ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος - Γ.Σ. Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων & Χωριών - Εκδηλώσεις μνήμης

«Εμείς, δεν πρέπει να ξεχάσουμε»

Καλάβρυτα, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014
 Στην Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, περιόδου 1940-1945 ΄΄Ελληνικά Ολοκαυτώματα’’ συμμετείχαν εκπροσωπώντας τον Δήμο Σερβίων Σερβίων – Βελβεντού ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Τέτος.
Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, παραμονή της 71ης επετείου του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων και  επιβεβαιώθηκε από τους εκπροσώπους όλων των μελών του Δικτύου η θέληση να συνεχιστεί ο αγώνας για την πλήρη ηθική δικαίωση με διαρκή και ασυμβίβαστη διεκδίκηση των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων.  Παράλληλα από την πλευρά του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού υποστηρίχτηκε η άποψη να τεθεί το ζήτημα ένταξης οικισμών που μέχρι σήμερα δεν είναι ενταγμένοι στο Δίκτυο θέμα που αφορά οικισμούς του δήμου που υπέστησαν την ναζιστική θηριωδία.
 "Η συμμετοχή μας στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών είναι καθήκον και υποχρέωση στη μνήμη των νεκρών των ομαδικών εκτελέσεων, και πυρπολήσεων χωριών που κάηκαν ολοσχερώς. Έχουμε την υποχρέωση και δεν πρέπει να ξεχάσουμε.  Ο Δήμος
Σερβίων-Βελβεντού θα συμμετέχει ενεργά στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών ενώ είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε όσα μας οφείλονται’’ ανέφερε ο Δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος κατά την διάρκεια της σύντομης ομιλίας του στα Καλάβρυτα.
 Στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος συμμετέχουν 93 Μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Ελλάδος, που είναι ενταγμένα σε 43 Καλλικρατικούς Μαρτυρικούς Δήμους.
Βελβεντό, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014
 Στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος 1943 των χωριών των Πιερίων, Παλαιογρατσάνου, Καταφυγίου και Αγίας Κυριακής που πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού συμμετείχε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος.
 Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κοσματόπουλος επιβεβαίωσε προς τους πολίτες τα όσα είπε στη πρόσφατη επίσκεψή του στα Καλάβρυτα σχετικά με την ένταξη και άλλων οικισμών του δήμου στο Δίκτυο, συμπληρώνοντας ότι: "είναι μεγάλη η ευθύνη όλων μας να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία. Η ιστορία του Δήμου μας πρέπει να αναγνωριστεί και να γίνει γνωστή  στα παιδιά μας. Σε πείσμα όσων επιμένουν πως ότι δε γράφεται ξεχνιέται» τόνισε ο κ. Κοσματόπουλος."

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ from DIMOS SERVION-VELVENTOU on Vimeo.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι δουλειά έχουν οι Βελβεντινοί στο ολοκαύτωμα;

Ανώνυμος είπε...

aftous psifisate na tous fate sti mapa tora kala na pahete/

Το Προφίλ μας