Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ιστορική επίσκεψη: Στο CERN ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη προκαθήμενου της ορθόδοξης εκκλησίας στο CERN. Η κίνηση έχει βαθειά συμβολική σημασία για τις σχέσεις επιστήμης και θρησκείας.
Σε μια χειρονομία ιστορικής σημασίας, έντονου συμβολισμού και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ επιστήμης και θρησκείας προχώρησε εχθές ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης εκκλησίας, οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο οικουμενικός πατριάρχης επισκέφθηκε τον ερευνητικό οργανισμό του CERN, προσκεκλημένος του γενικού διευθυντή Rolf Heuer,με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυσή του.

Πρόκειται για τον πρώτο οικουμενικό πατριάρχη της ορθοδοξίας που μεταβαίνει στο ερευνητικό κέντρο, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο προκαθήμενος της εκκλησίας είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την αίθουσα εντός της οποίας πραγματοποιείται το μεγαλύτερο πείραμα στον κόσμο με τον επιταχυντή ανδρονίων στην υπόγεια σήραγγα μήκους 27 χλμ, κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα.
Ο κ. Βαρθολομαίος συμμετείχε τέλος σε συζήτηση με επιστήμονες του CERN επί ζητημάτων όπως εκείνο της Δημιουργίας, των σχέσεων θρησκείας και επιστήμης, αλλά και της συνεισφοράς της επιστήμης για την ειρηνική συνύπαρξη των κρατών.
Τον πατριάρχη συνόδευσαν οι μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης και Ελβετίας Ιερεμίας, καθώς και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο CERN, πρέσβης Αλέξανδρος Αλεξανδρής.
Πηγή Κειμένου: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες: amen.gr





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας