Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Παίρνοντας σοβαρά τα ...νούμερα

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Στον κόσμο της Monopoly μπορείς να αγοράζεις φανταστικά ακίνητα σε προνομιακές τιμές. Με μερικές καλές ζαριές και μια στοιχειωδώς καλή διαχείριση των πλαστικών σου χρημάτων.
Εκεί ξεκινούν να μαθαίνουν τα παιδάκια των πρώτων τάξεων του σχολείου τις βασικές διαδικασίες των συναλλαγών. Για κάποια, περνούν χρόνια μέχρι να αντιληφθούν ότι η ποσότητα του νομίσματος που κυκλοφορεί σε μια χώρα πρέπει να έχει κάποιο αντίκρισμα. Κάποια άλλα δεν το καταλαβαίνουν ποτέ. Εξακολουθούν να αναρωτιούνται γιατί δεν κόβουμε κι άλλο χρήμα, αφού δεν έχουμε; Οπως τότε που ρωτούσαν το μπαμπά και τη μαμά. Τόσο το χειρότερο αν είναι άνθρωποι που θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις και για λογαριασμό άλλων ανθρώπων.
Η τηλε-πολιτική άφησε πίσω της μόνο σούργελα και γραφικούς, οι οποίοι πετούν βόμβες μεγατόνων. Ισως όχι και τόσο αφελώς, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι το τερατώδες ψέμα γίνεται πολύ ευκολότερα πιστευτό, απο μια αλήθεια που δεν είναι και τόσο ελκυστική.


Οσοι πιστεύουν ότι οι πολλοί ακούγοντας τις παιδαριώδεις ατάκες θα απογοητευτούν και δεν θα στηρίξουν αυτούς που τις λένε, μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν απο τη μεθεπόμενη Δευτέρα σε ποιο κόσμο νομίζουν ότι ζουν. Γιατί πιθανότατα η κάλπη θα επιβραβεύσει ...το κάψιμο που θα θριαμβεύσει για άλλη μια φορά.
Ιωάννα Κωσταρέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας