Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Παναγιώτης Παπαχατζής: Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος με το Κίνημα.

Παναγιώτης Παπαχατζής, Υποψήφιος Α' Αθήνας
Τα χρόνια που συνεργαζόμουν με τον Γιώργο Παπανδρέου είχα ακούσει πολλά. Από ανθρώπους στο διαδίκτυο, φίλους, γνωστούς. Καλές και κακές κριτικές για όσα έγιναν την διετία 2009 - 2011. Μια από τις πιο τιμητικές “αρνητικές” κριτικές, όμως,  την έκανε πρόσφατα μια φίλη. 
Είχαμε βγει για ένα ποτό και περίμενα να ακούσω τη γνώμη της για το αν πρέπει να κατέβω υποψήφιος. Μου λέει λοιπόν, “Το πρόβλημα με τον Παπανδρέου είναι ο ιδεαλισμός του. Σαν να είμαστε στην Ουγκάντα, και να μας μιλάει για υπολογιστές”.

Σε μια εποχή που όλοι προσπαθούν να μας πείσουν για το πως θα διαχειριστούν καλύτερα την κρίση, δεν ήθελα να ακολουθήσω ακόμα έναν διαχειριστή.
Στη χώρα μας έχουμε χωριστεί ανάμεσα σε “μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς”. Και έχουμε ξεχάσει να μιλήσουμε για τα αυτονόητα. Για όλα εκείνα που πρέπει να αλλάξουμε, μόνοι μας, χωρίς να μας το επιβάλλει κανένας δανειστής. Ώστε να έχουμε, επιτέλους, στοιχειωδώς σοβαρό κράτος. Με χρήματα που δεν θα κατασπαταλώνται από τη διαφθορά αλλά θα δοθούν για να αποκτήσουμε ισχυρή κοινωνική πρόνοια, υγεία, Παιδεία
Να συζητήσουμε για αυτά που πρέπει να γίνουν για να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Ώστε η γενιά μας και οι γενιές που έρχονται να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή δουλειά και διαβίωση. Να μπορούν να τολμήσουν να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση χωρίς το κράτος να τους βάζει τρικλοποδιές.
Να ανοίξουμε τον διάλογο για τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στο πολιτικό μας σύστημα. Στον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί αυτής της χώρας. Στο πως εκλέγουμε και εκλεγόμαστε. Να δημιουργήσουμε πλαίσιο διαφάνειας και λογοδοσίας του πολιτικού συστήματος.
Για όλα αυτά δεν θα ακολουθούσα ποτέ έναν διαχειριστή. Μπορώ όμως να ακολουθήσω τον Γιώργο Παπανδρέου. Και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  ώστε το όραμα του για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από το πελατειακό της σύστημα και τη διαφθορά να γίνει πράξη. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να βγούμε ουσιαστικά από την κρίση. Πατώντας γερά στα πόδια μας. 
Ο λόγος που αποφάσισα να διεκδικήσω τη ψήφο σου είναι απλός. Ήρθε η ώρα η γενιά μας να βγει μπροστά. Να σταματήσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις από τον καναπέ. Να προτείνει και να διεκδικήσει. Να δώσει μέσα από το Κοινοβούλιο τον αγώνα για αυτά που πιστεύει και προτείνει. 
Ήρθε η ώρα να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα των Αξιών, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης. Tην Μεταπελατειακή Ελλάδα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Από την αρχή. Όχι, από το μηδέν.
Υ.Γ Τις επόμενες μέρες έχουμε πολλά να πούμε. Και γι’ αυτά που είδα με τα μάτια μου να γίνονται, και για όσα πρέπει να γίνουν στο μέλλον. Να τολμήσουμε αυτές τις εκλογές να κάνουμε πολιτική συζήτηση. Για ιδέες, προτάσεις και λύσεις. Και όχι προσωπική αντιπαράθεση. Σας περιμένω. 
http://thoughts.gr/post/107680110977

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας