Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Μαζί πετύχαμε πολλά, μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα!

Άρθρο του Μιχάλη Παπαδόπουλου
Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, Υπ. Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης
Τις τελευταίες μέρες, επιχειρείται από πολλούς πολιτικούς χώρους, και κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ, μια προσπάθεια μηδενισμού των πάντων. Μπρος στην προσπάθειά του να καταλάβει την εξουσία, είναι ικανός να κάνει τα πάντα.
Όμως, οι πρακτικές αυτές, που δημιουργούν απλώς εσφαλμένες εντυπώσεις, δεν ευνοούν κανέναν. Όσα πετύχαμε για τον Τόπο μας τα 2,5 αυτά χρόνια, τα πετύχαμε μαζί. Γιατί, κακά τα ψέματα, κανένας πολιτικός, όση εμπειρία κι αν διαθέτει, δεν μπορεί λειτουργήσει παραγωγικά χωρίς να λαμβάνει υπόψη του, τις γνώμες και τις εισηγήσεις φορέων, αγροτικών συνεταιρισμών, σωματείων εργαζομένων και απλών πολιτών. Το έργο παράγεται από την προσπάθεια όλων, γι’ αυτό κι είναι πολύ κακό να μηδενίζεται.
Απέναντι λοιπόν στο μηδενισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραθέτουμε αυτά που πετύχαμε μαζί:
-          Πτολεμαΐδα V: Ξεκινά το Μάρτιο. Είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση της τελευταίας πενταετίας στην Ευρώπη, προϋπολογισμού 1,4 δις ευρώ με πρόβλεψη για τη δημιουργία 5000 θέσεων εργασίας. Κάναμε σαφή την αναγκαιότητα της κατασκευής της, τη δημοπρατήσαμε και βρήκαμε χρηματοδότηση, εξασφαλίσαμε την τροφοδοσία της από τα Ορυχεία και διασφαλίσαμε τις αναγκαίες μετεγκαταστάσεις των οικισμών.
-          Επέκταση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου: Κατασκευάζονται ήδη τα 4.350 τ.μ. της επέκτασης προϋπολογισμού 10,6 εκ. ευρώ όπου θα εγκατασταθούν η ογκολογική κλινική, τα νέα χειρουργεία, οι χώροι του Τμήματος της Μαιευτικής και ο ειδικός βρεφονηπιακός σταθμός. Με δική μας πρωτοβουλία, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δεσμεύθηκαν οι πόροι για τον εξοπλισμό και τη στελέχωση του.
-          Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Χάρη στην παρέμβασή μας, έγινε δεκτή η τροπολογία που αφορά στην αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου. Διασφαλίστηκε η αυτόνομη λειτουργία του. Και άρα, οι χιλιάδες φοιτητές  του θα παραμείνουν στην περιοχή μας παράγοντας γνώση, έρευνα και καινοτομία.
-          ΑΤΕΙ: Κόντρα στο σχέδιο «Αθηνά», καταφέραμε την παραμονή ΟΛΩΝ των τμημάτων της Κοζάνης και την παραμονή του τμήματος της Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα ενώ παράλληλα συμβάλαμε και στην αναβάθμιση των πτυχίων τους.
-          Εφορίες (ΔΟΥ): Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας, τελικά έγινε αξιολόγηση της σκοπιμότητας λειτουργίας τους και όχι οριζόντιες καταργήσεις.
-          Επιθεώρηση Εργασίας: Διατηρήθηκαν τα Γραφεία στην Π.Ε. Κοζάνης ενώ γίνεται συνεχής προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία τους.
-          ΑΣΠΑΙΤΕ: Δημιουργήθηκαν και λειτουργούν κανονικά τα τμήματα στην Κοζάνη.
-          Μουσείο Κρόκου: Συμπράξαμε με όλους τους φορείς, προετοιμάστηκαν οι μελέτες και ξεκινά η κατασκευή του σημαντικού αυτού μουσείου προϋπολογισμού 1,2 εκ ευρώ. Έτσι, θα αναδείξουμε μια ιστορία που 300 ετών που αφορά τον κρόκο, θα συμβάλουμε στην τόνωση του τουρισμού και την αύξηση της εξωστρέφειας της περιοχής μας συνολικά.
-          Υδατοδρόμιο Λίμνης Πολυφύτου: Εντάχθηκε στο δίκτυο υδατοδρομίων, ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός των υποδομών και ξεκινά άμεσα η υλοποίηση.
-          Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο: Εκφράσαμε δυναμικά τις ενστάσεις μας σχετικά με τον Ποντιακό και τον Μικρασιατικό Ελληνισμό και τις Γενοκτονίες, τελικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης τροποποίησε τις επίμαχες διατάξεις.
-          Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Συμβάλλαμε στην άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και στην ταχύτερη αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων για την επιδότηση εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Π.Ε. Κοζάνης μέσω του ΕΣΠΑ.
-          Αγροτουρισμός και Οινοτουρισμός: Συμβάλαμε στη συνδιαμόρφωση του ν. 4276/2014 για τη δημιουργία για πρώτη φορά Εθνικού Θεσμικού Πλαισίου που αφορά στον αγροτουρισμό και τον οινοτουρισμό.
-          Γουνοποιία: Υποστηρίξαμε τα  θεσμικά αιτήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, καταργήσαμε το φόρο πολυτελείας για τα γουνοποιητικά προϊόντα, υποστηρίξαμε τις Ελληνικές Κλαδικές Εκθέσεις, Fur In Siatista, Fur Excellence in Athens και Kastoria Fur Fair και αντιμετωπίσαμε τα τελωνειακά θέματα. Δρομολογήσαμε Πρόγραμμα Προβολής της Ελληνικής Γουνοποιίας, ολοκληρωμένο Τοπικό Πρόγραμμα Απασχόλησης και επενδυτικά προγράμματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.
-          Αποζημιώσεις σεισμόπληκτων Αιανής: Συμβάλλαμε στην αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο στο ΤΑΣ Κοζάνης για την επίσπευση των αποζημιώσεων των σεισμόπληκτων της περιοχής της Αιανής.
-          Συγκοινωνίες: Ενισχύσαμε τα ΚΤΕΛ Κοζάνης - Πτολεμαΐδας και καθορίσαμε το νομοθετικό πλαίσιο για τα ΚΤΕΛ.
-          Ταξί: Καθορίσαμε τα θέματα του κομίστρου με υπουργική απόφαση.
-          Ψηφιακή Μετάβαση: Συμβάλαμε στην ομαλή ψηφιακή μετάβαση της περιοχής μας, με τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας των ψηφιακών καναλιών και την εξάλειψη των «λευκών περιοχών».
-          Σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κοζάνη: Επιτέλους μετά από χρόνια απραγίας, καταφέραμε με παρεμβάσεις μας στον ΟΣΕ, να ξεκολλήσουμε την κατεδάφιση των επικίνδυνων γεφυρών στην έξοδο της πόλης.

Αυτά και άλλα πολλά που υλοποιήσαμε μαζί, πολλές φορές με δική σας πρωτοβουλία και προτροπή, όλα αυτά τα κεκτημένα, αμφισβητούνται και απειλούνται μάλιστα με ακύρωση από το ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί πετύχαμε πολλά, μπορούμε να  πετύχουμε ακόμη περισσότερα!
Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τη να μας πεις τώρα Παπαδόπουλε? Κομματική πειθαρχεία εφάρμοσες, αυτό σημαίνει πως ψήφιζες ότι σε έλεγε ο Σαμαράς, προσωπική άποψη καμία. Ψήφισες το μεσοπρόθεσμο μνημόνιο, το ξέρω για να σώσεις την χώρα και να έχουνε συντάξεις οι παππούδες, κορόιδεψες τους αστυνόμους της δημοτικής αστυνομίας, τους Βελβεντινούς που τους έταζες ανεξαρτησία του Δήμου, τους Δεητζίδες και πολλούς άλλους ακόμα και την Βριζίδου έφαγες από υποψήφια βουλευτής. Τώρα ζητάς ψήφο? Άσε που δεν πάτησες ποτέ στα Σέρβια ……………

Ανώνυμος είπε...

Παπαδοπουλε χαιρετίματα..
Α και μη μας το ξαναπαίξεις ήρωας επειδή κάποτε είπες γενικά και αόριστα ''Η τρόικα εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα''
Ούτε στοιχεία ούτε ονόματα έδωσες στη δημοσιότητα οπότε χαλάρωσε και σκέψου την επόμενή σου μέρα

Το Προφίλ μας