Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Κουκουλόπουλος: «Αδικίες στις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών»

Αιχμές για τον τρόπο κατανομής των αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος, όπως σημειώνει, έγινε δέκτης διαμαρτυριών από ομάδες παραγωγών που έκαναν λόγο για απουσία οποιαδήποτε συνεννόησης μαζί τους, τη στιγμή που οι ίδιες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στο να μην απορυθμιστεί η αγορά του ροδάκινου.


Ο κ. Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι κατανοεί το δίκαιο των διαμαρτυριών, αφού τη ζημιά την υπέστη όλη η παραγωγή ροδάκινου και οι ομάδες παραγωγών είναι αυτές που γνωρίζουν καλύτερα από όλους ποια κριτήρια έπρεπε να εφαρμοσθούν για να είναι ουσιαστική η βοήθεια στους παραγωγούς και στις ομάδες να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παραγωγική τους δραστηριότητα.

«Η κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μάς δίδαξε πολλά. Ένα απ΄ αυτά είναι πως η εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων και προσωπικών σκοπιμοτήτων βλάπτει σοβαρά τους πολίτες και τη χώρα. Τραυματίζουν ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στον λαϊκισμό. Αυτό το "μάθημα" το διδαχθήκαμε όλοι, αλλά, δυστυχώς, ορισμένοι ή δεν το κατενόησαν ή δεν θέλουν να το κατανοήσουν» τόνισε.

«Λυπάμαι πολύ, δεν είμαστε, όμως, όλοι ίδιοι. Καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και συνεργαστήκαμε με τη Νέα Δημοκρατία για να κρατηθεί η πατρίδα όρθια. Όχι για να κρατηθεί όρθια η πολιτική καριέρα οποιουδήποτε. Ούτε, βέβαια, για να στέλνουμε στους πολίτες το μήνυμα πως σ΄ αυτήν τη χώρα δεν άλλαξε και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα. Είναι δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και προσωπική μου πως η αδικία εις βάρος τόσων παραγωγών δεν θα περάσει. Όχι μόνο γιατί το χρωστάμε σ΄ αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν και παράγουν, αλλά και διότι πρέπει, επιτέλους, να πάμε μπροστά, αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν παλαιοκομματικές και επιζήμιες λογικές» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης ανακοίνωσε την πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών ενισχύσεων συνολικού ύψους έως 33 εκατ. ευρώ προκειμένου να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος που είχαν οι παραγωγοί εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, η οποία δυσχέρανε τις περσινές εξαγωγές των προϊόντων αυτών και είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση των τιμών παραγωγού. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, οι παραγωγοί των Νομών Λάρισας, Μαγνησίας Πιερίας και Πέλλας λαμβάνουν 220 ευρώ ανά στρέμμα, 185 ευρώ το στρέμμα οι παραγωγοί των Νομών Ημαθίας και Φλώρινας και 165 ευρώ το στρέμμα οι παραγωγοί των Νομών Αργολίδας, Κοζάνης, Κορινθίας και Ξάνθης.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας