Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η Ραχήλ είναι το πρόβλημα;

Του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου
Δεν καταλαβαίνω γιατί τα έβαλαν όλοι, ακόμη και οι Συριζαίοι, με τη Ραχήλ. Μόνο ευπρόσδεκτο είναι το γέλιο σε καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε. Και η «παρέμβαση» της κ. Μακρή δεν παράγει τίποτα άλλο. Ούτε ανησυχία, ούτε φόβο, ούτε σύγχυση. Την ακούς στην τηλεόραση να δηλώνει ότι αν μας ζορίσουν θα τυπώσουμε 100 δισ. ευρώ και ή χαμογελάς απλώς ή ξεκαρδίζεσαι στα γέλια ή ρίχνεις κι ένα «και τι άλλο περίμεναν από δαύτη;» και πας παρακάτω. Στα σοβαρά. Εκεί που οι Παπαδημούληδες και οι Σκουρλέτηδες κάνουν πως δεν ακούνε ή δεν καταλαβαίνουν.

Στη διαδικτυακή συνέντευξή του ο Α. Τσίπρας ρωτήθηκε για τη φορολογία και δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα αλλάξουν οι φορολογικοί συντελεστές. Την επόμενη μέρα, όμως, ο εκ των οικονομικών εγκεφάλων του κόμματος Τσακαλώτος αποφάνθηκε ότι
για τα μεγάλα εισοδήματα ο συντελεστής θα πρέπει να πάει στο 50% ή και στο 60%. Και εδώ, για μία δήλωση που ούτε για πλάκα είναι, ούτε για καλαμπούρια προσφέρεται, δεν συγκινήθηκε κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τελικά τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα, αλλά δεν είναι σε θέση να συμμαζέψει τα στελέχη του έτσι ώστε να μην αραδιάζει το καθένα τους ό,τι κατεβάζει η κούτρα του; Τόσο ανίκανοι είναι ή συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως αυτή η πολυφωνία που βλέπουν να μην τους προκαλεί τη ζημιά που θα 'πρεπε, τους είναι και έως έναν βαθμό χρήσιμη; Μήπως τους επιτρέπει να διατηρούν ανοιχτά πολλά θέματα έτσι ώστε να μπορούν, αν βρεθούν στην εξουσία, να δικαιολο-γήσουν τις όποιες αποφάσεις πάρουν;
Πάρτε, για παράδειγμα, μόνο την οικονομία που λέγαμε και τις προάλλες. Υπάρχει τίποτα που να μην το έχουν πει οι έξι επώνυμοι του οικονομικού επιτελείου; Ολα τα πιθανά και απίθανα τα έχουν καλύψει. Και το ευρώ το θέλουν, αλλά και τη δραχμή δεν την αποκλείουν, και τις ιδιωτικοποιήσεις θα τις ακυρώσουν αν δεν προτιμήσουν να τις αποδεχτούν, και με παροχές και καταργήσεις χαρατσιών μάς βομβαρδίζουν χωρίς να μας λένε πού θα βρουν τα λεφτά. Ολα τελικά θα τα πληρώσουν οι πλούσιοι. Μόνο που δεν μας λένε ποιοι είναι αυτοί. Κάτι είχε ακουστεί για όσους έχουν εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας