Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική Δραστηριότητα του υποψήφιου βουλευτή ΠΕ Κοζάνης με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Περικλή Αλειφέρη

Στην εκπομπή "Η ώρα των πολιτών" του τηλεοπτικού σταθμού Flash φιλοξενήθηκε χθες το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης, Περικλής Αλειφέρης
 Στις παρεμβάσεις του ο κ. Αλειφέρης αναφέρθηκε κατ´ αρχήν στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σημείωσε ο κ. Αλειφέρης, έχει συγκεκριμένες θέσεις. Απαιτείται μια νέα διευθέτηση του χρέους με:
·         Επιμήκυνση της διάρκειας ζωής των ελληνικών ομολόγων για 70 χρόνια·
·         Μηδενισμός του περιθωρίου στο επιτόκιο των ομολόγων του πρώτου προγράμματος·
·         Τη σταθεροποίηση των ετήσιων τόκων σε χαμηλό επίπεδο για τις επόμενες δεκαετίες·
·         Ανταλλαγή των ομολόγων με άλλα, με «ρήτρα ανάπτυξης».
Η αλλαγή του προφίλ του χρέους είναι κρίσιμη, συνέχισε ο κ. Αλειφέρης, γιατί μειώνει το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης αλλά και αποσυνδέει το ύψος του χρέους από το ρίσκο αναχρηματοδότησής του.
Τέλος, οφείλουμε σε δεύτερο χρόνο να αξιολογήσουμε και να προτείνουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο προτάσεις αμοιβαιοποίησης  - έκδοση ευρωομολόγων – ή και απομείωσης του χρέους

Στο ζήτημα της Ενέργειας, υπογράμμισε την αμέριστη υποστήριξη του Κινήματος στην κατασκευή της 5ης μονάδας και την αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων μονάδων με νέες, αποδοτικότερες, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, σε ένα μίγμα που θα αφήνει χώρο και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σημείωσε επιπλέον την ανάγκη πληρέστερης προστασίας των επισφαλών εργολαβικών εργαζομένων καθώς και την διατήρηση της βιομηχανικής κουλτούρας παραγωγής της περιοχής, που προσφέρει υψηλή προστιθέμενη τοπική αξία,  μέσω αλλαγής στόχευσης των προγραμμάτων δια βίου μάθησης και κατάρτισης. Πόροι υπάρχουν, συνέχισε ο κ. Αλειφέρης, απλά στρέφονται σε αντιπαραγωγικές ειδικότητες που λίγη σχέση έχουν με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της τοπικής οικονομίας.

Τέλος, ο κ. Αλειφέρης για το ζήτημα των συντάξεων, ερώτηση που υπέβαλε το τηλεοπτικό κοινό, τόνισε ότι μεταξύ 2009-11 καμία μείωση συντάξεων δεν έγινε στην πράξη καθώς υιοθετήθηκαν χαμηλότεροι συντελεστές άρα μικρότερες μηνιαίες κρατήσεις, και υπήρχαν και επιστροφές χρημάτων από το μέτρο των αποδείξεων. Μειώσεις, υπέστησαν οι συντάξεις άνω των 32.000 ευρώ. Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά μέτρων εξοικονόμησης που δεν έπληξαν την κοινωνία, όπως η μείωση των αμοιβών για συνεδριάσεις επιτροπών. Οι συντάξεις, κατέληξε ο κ. Αλειφέρης, θα συνεχίσουν να μειώνονται, όσο δεν αποκτά η χώρα ένα κανονικό κράτος, που κατευθύνει τις δαπάνες σε εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι στους ημετέρους, όσο η πολιτική και οικονομική αστάθεια αποτρέπουν σε νέες επιχειρήσεις να εγκατασταθούν γι να δημιουργηθούν στη χώρα, όσο η ανεργία παραμένει δομικά υψηλή.

Σήμερα, ο κ. Αλειφέρης θα φιλοξενηθεί στην εκπομπή “ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» στις 16:30 στην τηλεόραση του Flash.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας