Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Πάρις Κουκουλόπουλος: Η λογική υπό διωγμό. Για το ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι πληρωμές είναι μικρές αφού στην Κοζάνη άνοιξε νομισματοκοπείο!

Η ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης (20-1-2015) είναι κυριολεκτικά ανάξια σχολιασμού και απάντησης.
Αξίζει, όμως, η παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων σχετικά με την κτηνοτροφία στον τόπο μας για την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.
Από την 1-1-2015 σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο οι βοσκότοποι κατανέμονται ανά περιφερειακή ενότητα και η Π.Ε. Κοζάνης έχει υπερδιπλάσιες εκτάσεις βοσκοτόπων με βάση το ζωικό της κεφάλαιο. Το πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε στη Βουλή των Ελλήνων.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κτηνοτροφία στον τόπο μας έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και αυτό είναι το ζητούμενο.
Οι κτηνοτρόφοι μας καλούνται να αξιοποιήσουν:
-         Τον κτηνίατρο εκτροφής

-         Τις αυξημένες ενισχύσεις γενικότερα στην κτηνοτροφία και ειδικότερα αυτή των ψυχανθών στη νέα Κ.Α.Π.
-         Το γεγονός ότι η εξισωτική αποζημίωση τεκμηριώνεται από την 1-1-2015 με το κριτήριο των φυσικών περιορισμών που ο τόπος μας καλύπτει και πληροί στο σύνολο του.
-         Το πρόγραμμα ΑΡΤΕΜΙΣ που μπαίνει σε εφαρμογή άμεσα βάζοντας φραγμό στις παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγόμενων κρεάτων.
-         Την ενίσχυση των ομάδων παραγωγών στη νέα Κ.Α.Π. και το θεσμικό πλαίσιο που για πρώτη φορά υπάρχει εδώ και ένα μήνα.
-         Τη διαφάνεια και το ξεκαθάρισμα του τοπίου από δήθεν «παραγωγούς», όπου νευραλγικό ρόλο παίζουν από           1-1-2015 οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι (κι αυτό δεν το ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή των Ελλήνων).

Σχετικά, τέλος, με τις ενισχύσεις όλοι οι αγρότες ξέρουν ότι δόθηκαν ακέραιες και παραδίδονται την Κυριακή στην κρίση τους ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ και ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ.
Ειδικά για την εξισωτική αποζημίωση οι κτηνοτρόφοι της Π.Ε. Κοζάνης  έλαβαν 3,4 εκατ. ευρώ το 2013 (Ε.Α. 2012) και από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι σήμερα 5,4 εκατ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων.
Ίσως για το ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι πληρωμές να είναι μικρές αφού εδώ στην Κοζάνη άνοιξε… νομισματοκοπείο!
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπό διωγμό δεν είναι η κτηνοτροφία, αλλά η κοινή λογική που για το ΣΥΡΙΖΑ είναι άγνωστη λέξη.
           

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιλά απορία έχω κύριε Κουκουλόπουλε: γιατί δεν βάζατε υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία; Μια ζωή, είστε κατά της αριστεράς, αλλά χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα.δεν πειράζει, Κυριακη κοντή γιορτή, ο λαός άργησε ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ!

Ανώνυμος είπε...

Αν το πασοκ παρει γυρω στο 4 πανελαδικα απο τι εξαρταται αν θα βγει εδω βουλευτης ξερει κανεις; Το ιδιο και για το κινημα με 3;

ΜΑΥΡΟΣ είπε...

Το εκλογικό σύστημα ακολουθεί με σειρά δύο - τρεις κανόνες για όλα τα κόμματα.
1. Από το πανελλήνιο ποσοστό, εξαρτώνται οι έδρες των κομμάτων. Αναλογικό μοίρασμα των 250 εδρών σε όσα έχουν άνω του 3%
2. Κάθε κόμμα παίρνει πρώτα την έδρα της Επικράτειας (αν δικαιούται) και τις τυχόν έδρες στις μονοεδρικές ως τριεδρικές περιφέρειες οι οποίες κατανέμονται με βάσει την αναλογική κατανομή και τα υπόλοιπα των κομμάτων σε κάθε μία εξ αυτών των περιφερειών. (π.χ. αν το ΠΑΣΟΚ βγει τέταρτο στις τριεδρικές δεν θα πάρει καμία έδρα σε κάποια εξ αυτών)
3. Στις άνω των τετραεδρικών περιφέρειες οι έδρες μοιράζονται σε δύο στάδια:
α. Εκεί που με το ποσοστό της συγκεκριμένης περιφέρειας τα κόμματα "πιάνουν" το εκλογικό μέτρο (100/Ν, όπου Ν οι έδρες της περιφέρειας, π.χ. Κοζάνη 100/5=20%) όπου παίρνει απευθείας την έδρα και δεν υπάρχει επουδενεί λόγος να απωλεσθεί.
β. Με τον αριθμό του υπολοίπου των ψήφων κατά αύξουσα σειρά σε κάθε μία εκλογική περιφέρεια. (π.χ. αν το ΠΑΣΟΚ έχει 7.000 ψήφους στην Κοζάνη και 7.100 στο Βόλο, 6.900 στα Τρίκαλα- η σειρά των εδρών θα είναι Βόλος-Κοζάνη-Τρίκαλα χωρίς να μετρά το ποσοστό που ενδεχομένως να είναι στα Τρίκαλα μεγαλύτερο). Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των εδρών που δικαιούται το κόμμα δεν πάει στις υπόλοιπες περιφέρειες. Η διαδικασία ξεκινά πρώτα από το κόμμα που που μόλις έχει περάσει το 3% και ακολουθεί για το αμέσως επόμενο στο βήμα 3β, μέχρι να φτάσει στην αξιωμ. αντιπολίτευση. Όλες οι υπόλοιπες έδρες που περισεύουν πάνε στο 1ο κόμμα, που παίρνει +50 από την αρχική αναλογική κατανομή.

Είναι πολύπλοκο αλλά εύκολο όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι αριθμοί για κάθε κόμμα στην περιφέρειά μας.
Συμπερασματικά, ο Κουκουλόπουλος θέλει παντού στις τριεδρικές το ΠΑΣΟΚ να μην είναι τρίτο, και να πάρει ένα 5,5%+ πανελληνίως μπας και με 17 έδρες και πάνω έχει καλές πιθανότητες εκλογής.
Όσο για το κίνημα, όλα δείχνουν ότι αν τυχόν είναι μέσα θα έχει max 9 έδρες και αποκλείεται να έχει στην Κοζάνη, λόγω μικρού αριθμού ψήφων (εκτός αν δούμε κάνα 10-12% στο Νομό μας που δεν ταιριάζει με το 3% πανελληνίως).
Συνολικά στο Νομό μας το πιο πιθανό είναι ο 1ος να έχει 4 έδρες και ο 2ος να έχει 1 έδρα.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω για τις πληροφοριες

Το Προφίλ μας