Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Καμμένος για την 25η Μαρτίου: Δεν χόρευε μόνο η χούντα τσάμικα -Η Αριστερά τι χόρευε, μόνο βαλς;

Απάντηση στις επικρίσεις που έχει δεχθεί ο ίδιος, αλλά και η περιφερειάρχης Αττικής για την απόφαση μετά τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου να ακολουθήσει γλέντι με δημοτικά τραγούδια έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «θα δείξουμε στους εταίρους με τους χορούς και τις παραδοσιακές ενδυμασίες, ότι ο λαός είναι κυρίαρχο κράτος και ενωμένος».

Σχόλιο ai-vreS: Albert Einstein: "Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος."
Οσο για εκείνους που επικρίνουν την απόφαση να ακολουθήσει από τις μπάντες του Στράτου δημοτικό γλέντι, υποστηρίζοντας ότι έτσι αναβιώνουν χουντικά έθιμα, δήλωσε: «Η χούντα χόρευε μόνο τσάμικα; Οι κεντρώοι τι χόρευαν; Η αριστερά χόρευε μόνο βαλς;» και πρόσθεσε: «Δεν θα χαρίσουμε στη χούντα, στους ακροδεξιούς τις παραδόσεις της χώρας» παρατήρησε ο Πάνος Καμμένος.
Μάλιστα, ειδικά για την κριτική του κ. Θεοδωράκη τόνισε: «Να μην έρθει στην παρέλαση αν στεναχωριέται. Αν δεν του αρέσουν τα δημοτικά, να χορέψει πόλκα».
Παράλληλα, δήλωσε πως η φετινή παρέλαση θα πραγματοποιηθεί χωρίς κιγκλιδώματα και πως «θα παρελάσουν τα παιδιά μας που υπηρετούν στον Στρατό».
Αποκάλυψε πως η ιδέα ξεκίνησε από τη Ρόδο, όπου βρέθηκε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, και όπου «μόλις τελείωσε η παρέλαση για την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων, οι μπάντες συνέχισαν να παίζουν, τα συγκροτήματα χόρευαν και μπήκε και ο κόσμος στον χορό».
«Η παρουσία του κόσμου θα στείλει ένα μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού: Ότι είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος που ζητά τον σεβασμό στην εθνική κυριαρχία», είπε ο κ. Καμμένος. Μάλιστα πρόσθεσε πως υπάρχει παρόμοια ιδέα για τον εορτασμό του Πάσχα στα στρατόπεδα με ανέργους και αστέγους.
iefimerida.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα που βρισκεται το παραξενο; Στα Σερβια ολα τα χρονια δεν ακολουθουν δημοτικοι χοροι μετα τη παρελαση;Με τη διαφορα οτι δεν συμετεχουν ολοι ,αλλα μονο οσοι ειναι μελη χορευτικων συλλογων . Γιατι να εχουμε συνδεσει το εθνικο με τη χουντα ή τους εθνικιστες. Οι αριστεροι που πολεμουσαν με το ΕΑΜ /ΕΛΑΣ δεν ηταν πατριωτες ;αυτοι κι αν δεν ηταν .Οταν οι αλλοι κοιτουσαν να φτιαχτουν με τους Γερμανους αυτοι σκοτωνονταν για την ελευθερια της Ελλαδας.Ε λοιπον αυτοι οι πατριωτες χορευαν και τσαμικα και καλαματιανα
και οτι αλλο απο την παραδοση

Ανώνυμος είπε...

μπα, υπαρχουν κι αλλα απειρα... παραδειγμα το ΠΟΣΟ λαμογιο μπορει να ειναι ενας πασοκτζης η ενας πρωην.

Ανώνυμος είπε...

Σε ολη την περιφερεια γινεται αυτο.Αν το παραδοσιακο γλεντι μετα απο την παρελαση ειναι για καποιους βλακεια μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι και καλο θα ειναι πριν χρησιμοποιουμε λογια αλλων να μαθαινουμε ποτε και για ποιο λογο ειπωθηκαν

Το Προφίλ μας