Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Οχι άλλοι θρίαμβοι

Του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου
Πριν από περίπου έναν μήνα ήταν που περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο επικοινωνιακός μηχανισμός της κυβέρνησης μας πληροφόρησαν ότι είχαμε καταγάγει περιφανή θρίαμβο στο Eurogroup και ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείναμε είχαν γίνει ενθουσιωδώς δεκτές.

Προ τριημέρου, όμως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας πληροφόρησε όχι μόνο ότι «το τρένο ξαναμπήκε στις ράγες» (που σημαίνει ότι αναγκαστήκαμε να πάψουμε να πουλάμε τρέλα και αποδεχθήκαμε τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου όπως την αντιλαμβάνονταν όλοι οι άλλοι), αλλά και ότι συμφωνήθηκε να υποβάλουμε το ταχύτερο δυνατόν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση.

Νομίζω, κατά συνέπεια, ότι δικαιούμαι να διατυπώσω την απορία:
και το προηγούμενο πρόγραμμα τι απέγινε, αφού υποτίθεται ότι είχε εγκριθεί; Δεν θεωρείται πλέον επαρκές; Μήπως δεν ήταν σωστά κοστολογημένο και το απέρριψαν οι πανάθλιοι χαμηλόβαθμοι των Βρυξελλών, με τους οποίους οι υπουργοί μας δεν καταδέχονται να συνομιλούν, πλην όμως είναι υποχρεωμένοι να το βουλώνουν αν αυτοί οι χαμηλόβαθμοι διαπιστώσουν ότι τα νούμερα που τους δίνουμε δεν οδηγούν στο επιδιωκόμενο οικονομικό αποτέλεσμα;
Σας το έχω ξαναπεί, δεν είμαι γκρινιάρης. Απλώς δεν ανέχομαι να με δουλεύει ο κάθε μικρομεσαίας νοητικής εμβέλειας πολιτικάντης, επωφελούμενος της θέσης την οποία συγκυριακά βρέθηκε να κατέχει. Δεν έφτανε η γελοιότητα της λεκτικής κατάργησης της τρόικας και του Μνημονίου, έπρεπε να φτάσουμε και στο παραμύθι της δήθεν κατάργησης της πέμπτης αξιολόγησης; Και τι να κάνω ως πολίτης όταν αμέσως μετά τη σχετική διαβεβαίωση από τα πρωθυπουργικά χείλη ακολουθεί στο δελτίο ειδήσεων η ρητή δήλωση της Μέρκελ πως «αν δεν πραγματοποιηθεί η πέμπτη αξιολόγηση και δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, η Ελλάδα δεν πρόκειται να εισπράξει χρήματα»;
Να κάνω τον βλάκα μου είναι αδύνατον. Να καταπιώ αμάσητη την κυβερνητική προπαγάνδα ότι σε κάθε ερώτηση που τολμούσαν να του κάνουν οι ομοτράπεζοί του την περασμένη Πέμπτη εισέπρατταν και την αντίστοιχη αποστομωτική απάντηση μού είναι αδιανόητο να το διαπράξω. Τι μένει; Τίποτα περισσότερο από μια ευχή. Να μη σημειώσουμε κανέναν νέο θρίαμβο στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού μας με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Δεν αντέχει άλλους «θριάμβους» αυτή η χώρα.
EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας