Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Λειτουργία κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

της Ιωάννας Παπαδημητρίου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Διάβημα για την άμεση τοποθέτηση κτηνιάτρου - Δημιουργία κυνοκομείου,  οδική σύνδεση με τα Κάστρα Σερβίων μέσω Καστανιάς
Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων –Βελβεντού της Πέμπτης αποφάσισε τη σύσταση λειτουργίας κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου στο δήμο Σερβίων-Βελβεντού.
Ο χώρος για τη στέγασή του υπάρχει, ενώ συγκροτείται η επταμελής επιτροπή για τον έλεγχο της λειτουργίας του. Εθελοντές θα συνδράμουν ανιδιοτελώς παρέχοντας τις υπηρεσίες του με το δήμαρχο Σερβίων κ. Θανάση Κοσματόπουλο να χειρίζεται προσωπικά το θέμα.
Το θέμα για τη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου παραμερίστηκε , μιας και υπάρχει ήδη από τη Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης με το δήμο να στηρίζει την καλύτερη λειτουργία του. Άλλο ένα κοινωνικό θέμα είναι η επιχορήγηση απόρων δημοτών με ένα ελάχιστο ποσό, όπως και η μετακίνηση των ΑμΕΑ στο ειδικό εργαστήρι της Κοζάνης με το ειδικό όχημα της περιφέρειας, κάτι που δεν ισχύει.
Το κυνοκομείο
Το ζήτημα των αδέσποτων σκύλων αποφάσισε ο Δήμος να το επιλύσει με τη δημιουργία κυνοκομείου πάντα με τη συμβολή των φιλόζωων. Τις επόμενες μέρες αποκτά σάρκα και οστά σύλλογος φιλόζωων στα Σέρβια για να προχωρήσει το εγχείρημα.
Θα υπογραφτεί προγραμματική με την ΑΝΚΟ για την ορθολογική διαχείριση της αξιοποίησης του μαρμάρου, ενώ συζητιέται η ανταλλαγή ακινήτων για την ανέγερση της Αγίας Θεοδώρας Σερβίων.
Άμεση τοποθέτηση κτηνιάτρου
Σαν κατεπείγον συζητήθηκε το θέμα για την κάλυψη της θέσης του κτηνιάτρου στα Σέρβια με επιστολή που θα σταλεί άμεσα στους βουλευτές και τις αρχές. Αίτημα η άμεση τοποθέτηση κτηνιάτρου σε καθημερινή βάση με προσωρινή μετακίνηση και κατόπιν η πρόσληψή του. Το επιχείρημα του δήμου εύλογο με έναν κτηνοτροφικό δήμο , ο οποίος στηρίζεται στο ζωικό κεφάλαιο και δεν  έχει κτηνίατρο.
Οδική σύνδεση με τα Κάστρα Σερβίων
Σε απόσταση 200-300 μέτρων από τα Κάστρα Σερβίων θα μπορεί να φτάνει κανείς με παράκαμψη που θα γίνει στην Καστανιά, προκειμένου ο επισκέπτης να βρεθεί εγγύτερα στη βυζαντινή καστροπολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας