Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ανάδειξη εργολάβου κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης στο δρόμο Ρυμνίου – Τριγωνικού

Στην εργοληπτική εταιρεία ΠΟΤΟΣ ΡΙΖΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΤΕ κατακυρώθηκε η ανάδειξη αναδόχου του έργου «Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στο δρόμο Ρυμνίου-Τριγωνικού» από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στη συνεδρίαση της Τρίτης 10 Μαρτίου 2015. Η ΠΟΤΟΣ ΡΙΖΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΤΕ, όπως και η εταιρεία ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ είχαν μειοδοτήσει στη δημοπρασία που είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου 2015, προσφέροντας την ίδια έκπτωση της τάξεως του 49% και ποσού προσφοράς 28.405,56 € στο ως άνω έργο, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 68.900 € (με τον ΦΠΑ).
Το έργο αφορά την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στο 2ο χλμ του δρόμου Ρυμνίου-Τριγωνικού, σε σημείο όπου υπάρχει εκτεταμένη διάβρωση που φτάνει μέχρι το κυρίως οδόστρωμα (φωτο), που τον καθιστά πολύ επικίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα.
Εδώ θα σημειώσουμε για το δρόμο Ρυμνίου-Τριγωνικού μήκους 9,2χλμ ότι, εκτός του σημείου που θα γίνει η παρέμβαση με την εν λόγω εργολαβία, υπάρχουν άλλα δυο με μικρότερη διάβρωση του πλαϊνού οδοστρώματος, επίσης υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα της καθίζησης  του οδοστρώματος στο 8ο χλμ πλησίον της διασταύρωσης Τριγωνικού και η κακή κατάσταση του ασφαλτοτάπητα (λακκούβες) σε πολλά σημεία του οδοστρώματος.
Και μιλάμε για τμήμα της βασικής οδικής αρτηρίας διέλευσης των οχημάτων των κατοίκων των Καμβουνίων προς την Κοζάνη, τμήμα του κατασκευαζόμενου εθνικού οδικού άξονα Φλώρινας - Κοζάνης - Λάρισας, που έχει δοθεί στην κυκλοφορία πριν τριάντα χρόνια και τα τελευταία είκοσι χρόνια «ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΥΠΟ ΙΔΙΑ ΕΥΘΥΝΗ»!
Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας