Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Όχι, δεν ντρέπονται...

Του Σπύρου Κουταβά, vetonews.gr
Την ώρα που η ΔΕΗ καταρρέει οικονομικά υπό το βάρος των χρεών της, του στρεβλού περιβάλλοντος στο χώρο της ενέργειας και που προβαίνει από καιρού εις καιρό σε αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή, πως γίνεται και τα καταφέρνει με άδεια ταμεία να δίνει αυξήσεις και παροχές στο προσωπικό της; Στην νέα συλλογική σύμβαση που υπογράφτηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων η ΔΕΗ προβαίνει σε παροχές 6 €/ημερα σε κάθε εργαζόμενο ως τροφείο και σε επέκταση παροχών στους αποσπασμένους εργαζόμενους της σε ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης, ο κ. Ζερβός προβαίνει σε μια ακατανόητη κίνηση, προσφέροντας αποζημίωση έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία βάρδιας στους συνδικαλιστές που σημειωτέον δεν πάνε στην δουλειά τους .
Το παραπάνω προνόμιο τους αφαιρέθηκε του 2012 και δικαίως από την ΔΕΗ. Όμως η διοίκηση της ΔΕΗ λογάριασε χωρίς τον ... ξενοδόχο. Οι θιγόμενοι συνδικαλιστές χωρίς ίχνος ντροπής προσέφυγαν στα δικαστήρια και ως εκ θαύματος δικαιώθηκαν τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο. Έτσι τώρα ο κ. Ζερβός προβαίνει και στην αναδρομική καταβολή του επιδόματος προς τους συνδικαλιστές.
Ας μην αναφέρουμε τις σκανδαλώδης άδειες αιμοδοσίας που αυξάνονται και τις επιπλέον άδειες με το έτσι θέλω δικό μου είναι το μαγαζί που δίδονται στους εργαζόμενους στο εμπορικό τμήμα της εταιρίας.
Τα μισθολογικά κλιμάκια που ανεβαίνουν ακόμη και εάν κάποιος έχει φτάσει στο μεγαλύτερο. Κι εδώ βρέθηκε η λύση δεν ανεβαίνεις κλιμάκιο αλλά το παίρνεις σε χρήματα. Βρήκαν τρόπο να κλείσουν και την μαύρη τρύπα Του ΓΕΝΟΠ GATE με την υποχρεωτική εισφορά 2€ από κάθε εργαζόμενο.
Πανηγυρίζουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ που εξασφάλισαν ακόμη και καθημερινό τροφείο πληρωμένο εις χρήμα απο την επιχείρηση την ωρα που 500.000 συμπολίτες μας συτίζονται απο την εκκλησία και τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δημων, ενώ απο τους 1,5 εκ ανέργων οι παραπάνω απο τους μισούς δεν εργάζεται κανένας στο σπίτι.
Τι μοιράζονται οι κύριοι συνδικαλιστές της ΔΕΗ; Τα ανύπαρκτα κέρδη της εταιρίας; Η την βυθίζουν με την καιροσκοπική συμπεριφορά τους σε μεγαλύτερη ανυποληψία από την σημερινή. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο των συνδικαλιστικών τους αμετροεπειών; Μήπως με νέες αυξήσεις οι καταναλωτές;
koutavas@otenet.gr ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/paraskinio/item/24591-oxi-den-drepontai

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re koutavi kai gamo tis idees exeis.otan kopsan ta dora orizontia kai tous mistous sti mesi tote pou isoun re dimosiografe tis dekaras ;;; pou eixe san apotelesma na klisoun ta pio pola magazia ston nomo kozanis.

Ανώνυμος είπε...

http://ai-vres.blogspot.gr/2015/03/blog-post_2.html
υπαρχουν και αυτοι οι εργαζομενοι-συνδικαλιστες
μονο που οι εργαζομενοι εξακολουθουν να εκλεγουν τα κομματοσκυλα των νδ-πασοκ-κκε (ο συριζα δεν εχει δυναμη)

Ανώνυμος είπε...

κ κουταβα γιατι ασχολεισαι μονο με τους δειτζηδες που ετσι και αλιως αυτα τα λεφτα θα πανε στα μαγαζια τις περιοχης μας. Ψαξε να βρεις ποσοι αλλοι υπαλληλοι σε αλλες υπυρεσιες με ισους η μεγαλητερους μισθους περνουν το τροφειο.Παρακαλωνα γραψεις και για τους αλλους που θα βρεις

Το Προφίλ μας