Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας για τις αρχαιρεσίες του Σπάρτακου

Συνάδελφοι, συναδελφισσες,
Η Αγωνιστική Συνεργασία χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους που μας   έδωσαν ποσοστό περίπου 10% και 3 έδρες στο νέο Δ.Σ του Σπάρτακου.

Οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Σωματείου «Σπάρτακος» επιβεβαιώνουν την στήριξη των δυνάμεων του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού που συμφωνούν και έβαλαν την υπογραφή τους στις επιλογές της εργοδοσίας, των κυβερνήσεων, της Ε.Ε για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που είχε σαν αποτέλεσμα το χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, τις μειώσεις μισθών, την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των ατυχημάτων, την αύξηση της τιμής του ρεύματος κ.α. 
Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο που στους χώρους δουλειάς καλλιεργήθηκε συστηματικά η αντίληψη για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων, ότι τίποτα δεν γίνετε, η λογική των μειωμένων απαιτήσεων, ταυτόχρονα με την αναμονή που προκαλεί η κυβερνητική εναλλαγή ότι  κάτι θετικό μπορεί να προκύψει χωρίς την αποφασιστική αγωνιστική  παρέμβαση των εργαζομένων (π.χ η Σ.Σ.Ε που όπως όλα δείχνουν είναι αποτέλεσμα συναλλαγής εργοδοσίας – εργοδοτικών- κυβερνητικών συνδικαλιστών)    
Η αγανάκτηση και η αντίθεση που ήταν διάχυτη όλο το προηγούμενο διάστημα για μια σειρά ζητήματα όπως  την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την Σ.Σ.Ε (μνημόνια), τις μεγάλες μειώσεις μισθών στο τακτικό προσωπικό όπως και με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα, εργολαβίες), την έλλειψη προσωπικού και εντατικοποίηση της εργασίας, το δουλεμπόριο κ.α. δεν εκφράστηκε στην κάλπη.
Δηλώνουμε στους εργαζόμενους ότι παρά την απώλεια της 1 έδρας θα αγωνιστούμε από τη θέση που μας ανέδειξαν για τα καθημερινά και γενικότερα προβλήματα των εργαζομένων. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με βελτίωση της δράσης μας θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τους στόχους για την μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε εμπόρευμα και τις συνέπειες τους, θα αναδεικνύουμε την ανάγκη για τον Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας που στόχο θα έχει την κάλυψη των εργατικών – λαϊκών αναγκών και όχι του κέρδους, την μόνη λύση υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.   
Θα συνεχίσουμε την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στις συνέπειες της απελευθέρωσης/ ιδιωτικοποίησης, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για Σ.Σ.Ε που να καλύπτουν τις απώλειες μισθών, για κατάργηση του δουλεμπορίου κ.α.
 Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δείξουν καμία ανοχή και αναμονή μπροστά στις εξελίξεις με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης.  Άμεση προτεραιότητα η οργάνωση του αγώνα ενάντια στην συνέχιση της πώλησης του ΑΔΜΗΕ και της «μικρής» ΔΕΗ,  οργάνωση της διεκδίκησης υπογραφής Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους συμβασιούχους (οκταμηνίτες, εργολαβικούς).

Πτολεμαΐδα 11/3/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας