Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ποιο χαστούκι στην Κανέλλη; Αθώος ο Κασιδιάρης για αυτό που είδαν εκατομμύρια σε ζωντανή σύνδεση - Ποιος θα είναι ο επομενος;

-Παύεται η ποινική δίωξη σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη
-Το δικαστήριο ενέκρινε την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας γιατί δεν είχε κατατεθεί μήνυση
-Οργισμένη αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη - Τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής

-Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στην βουλευτή του ΚΚΕ
Την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη για την απίστευτη επίθεση με τα χαστούκια που έριξε στον τηλεοπτικό "αέρα" σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη, αποφάσισε πριν από λίγο το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.


Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που ζητούσε την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος  πρέπει να απαλλαγεί από το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που είχε απαγγελθεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία εναντίον του.

Όπως είπε στην πρότασή του ο εισαγγελέας, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα μπορούσε να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη, αλλά χρειαζόταν έγκληση από την παθούσα μέσα σε ένα τρίμηνο.


Εισαγγελέας: Έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί


Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου καθώς όπως είπε «ένας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα».

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας "οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη".

Ο Εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη και ανέφερε πως "έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο. Αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη».

Οργισμένη αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη η οποία εξερχόμενη των δικαστηρίων μίλησε στους δημοσιογράφους. Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι δεν ακούστηκε "αθώος" στην αίθουσα και δεν είναι, ενώ έκανε έκκληση σε όλους να έχουν τα μάτια τους ανοικτά στους στόχους της Χρυσής Αυγής. 

"Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο. Δεν καταδικάστηκε για τυπικούς λόγους, γιατί είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση. Μία έκκληση κάνω σε όλους, τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής. Το κλίμα που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά τυπικό τόσο τυπικό ώστε να πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποφασίσουμε και στη Βουλή σωστά αν δεν παρίσταται η Χρυσή Αυγή, ζωή σε λόγου σας. Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής", τόνισε η Λιάνα Κανέλλη.




Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε συγκεκριμένα ότι πήγε να βγάλει το μικρόφωνο για να φύγει και τότε η κ. Κανέλλη τον χτύπησε στο πρόσωπο. “Εγώ αντέδρασα με λάθος τρόπο”, σημείωσε, αλλά συμπλήρωσε στη συνέχεια “για να κριθώ όμως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η απάνθρωπη ενέργεια της κ. Κανέλλη. Δεν ζητώ συγγνώμη γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη και η ίδια”, δήλωσε με προκλητικό τρόπο ο Ηλίας Κασιδιάρης.



Είχε προηγηθεί η προβολή του επίμαχου σημείου από την τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 με το επεισόδιο μεταξύ Κασιδιάρη, Κανέλλη και Ρένας Δούρου, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τους διαολόγους που έγιναν στην εκπομπή.

Σόου στα δικαστήρια από τους Χρυσαυγίτες

Το πρωί, μέλη της Χρυσής Αυγής έστησαν σόου, στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικάστηκε η πολύκροτη δίκη, με σχόλια, φωνές και συνθήματα.

Η δικηγόρος του κ. Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια της δίκης απηύθυνε ερώτημα προς τη Λ. Κανέλλη . Όταν η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε πως “παλιοί και νέοι κομμουνιστές υψώνουν το ανάστημα ενάντια στους φασίστες” μέλη της Χρυσής Αυγής στο ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν και να αποδοκιμάζουν.

Πηγή: newsit.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ai-Vres σ’ άρεσε ο τίτλος παρόλο που το κείμενο που ακολουθεί τον διαψεύδει. Συνεχίζεται ο κατήφορος.

Το Προφίλ μας