Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αθανάσιος Κοσματόπουλος: "Θα ρίξουμε μονόπλευρα το βάρος στον πρωτογενή τομέα"

της Βάσως Σάφη από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
 Ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα θα δώσει ο δήμος Σερβίων - Βελβεντού, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθανάσιο Κοσματόπουλο, για το λόγο αυτό διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα λαϊκές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά του δήμου, με στόχο να καταγραφούν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.
Όλα αυτά γίνονται με αφορμή την κατάρτιση του νέου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου για την επόμενη πενταετία.
"Είχαμε σχεδιάσει αρχικά να κάνουμε γενικές συνελεύσεις στα μεγάλα χωριά και να μετακινούνται οι κάτοικοι και από τα μικρότερα, αλλά επειδή το κόστος μετακίνησης είναι μεγάλο αποφασίσαμε να κάνουμε γενικές συνελεύσεις ακόμη και στο πιο μικρό χωριό", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.  Κοσματόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι η επαφή με τον κόσμο. "Να τους κοιτάξουμε στα μάτια, να ακούσουμε τα προβλήματά τους, τις παρατηρήσεις τους, τα παράπονά τους και οτιδήποτε χρειαστεί. Επειδή συμπίπτει και η κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για την επόμενη πενταετία, θα δούμε η κάθε κοινότητα τι προβλήματα έχει για να καταρτίσουμε το Επιχειρηματικό Σχέδιο. Πρόθεσή μας είναι να ρίξουμε το βάρος μονόπλευρα στον πρωτογενή τομέα. Ήδη έχουμε τις υποδομές για αυτό: Το Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Εδαφολογικό Εργαστήριο που είναι έτοιμο και μένουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες" τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ήδη έχει λειτουργήσει το Σφαγείο που ήταν δέκα χρόνια ανενεργές, ενώ έχει πάει πίσω η λειτουργία του Τυροκομείου, το οποίο όπως τόνισε θα οργανωθεί. Επιπλέον, έχουν μπει οι βάσεις για να λειτουργήσει σχολή τυροκομίας στην περιοχή.  "Το κλίμα είναι θαυμάσιο σε αυτές τις λαϊκές συνελεύσεις. Μπαίνουμε στην αίθουσα της συνεδρίασης αντιμετωπίζοντας ένα ακραία εχθρικό κλίμα και βγαίνουμε σαν αδέρφια..." σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα έχουν γίνει λαϊκές συνελεύσεις σε Καστανιά, Πλατανόρευμα, Κρανίδια, Βαθύλακκο, Μικρόβαλτο, Τρανόβαλτο, Μεταξά, Μεσιανή και συνεχίζουμε...

Για το θέμα του Καλλικράτη
Εντωμεταξύ ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα του Καλλικράτη και το ενδεχόμενο αυτονομίας του Βελβεντού, που αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής εκείνης. Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο με πρόσφατη απόφασή του ζήτησε μέσω ομόφωνου ψηφίσματος από την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει εάν τίθεται τέτοιο θέμα ή όχι. Αναφερόμενος στις μέχρι τώρα ενέργειες, ο δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, τόνισε πως έχει αποσταλεί ένα έγγραφο προς το Υπουργείο, για το οποίο δεν μας έχουν απαντήσει ακόμα.
Οι άστοχες μέχρι "βλακώδεις" κινήσεις προεκλογικά και μετεκλογικά δεν βοηθούν. Η προεκλογική συγκέντρωση του Κουκουλόπουλου στο Βελβεντό, π.χ., αφορούσε τον ανεξάρτητο δήμο. Την επομένη των εκλογών η Ραχήλ Μακρή και υπουργοί είπαν ότι θα καταργήσουν τον Καλλικράτη. Δημιούργησαν μια αναμπουμπούλα δίχως λόγο. Θα πρέπει η κυβέρνηση να βγει επίσημα και να μας πει αν υφίσταται θέμα νέου Καλλικράτη ή όχι, προκειμένου να καθησυχάσουν τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας