Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε διάβημα κατά της Γερμανίας για κάτι που δεν είπε ποτέ ο Σόιμπλε!

Συνεχίζει να ποντάρει στη σύγκρουση με τη Γερμανία η εθνολαϊκιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων με το υπουργείο Εξωτερικών να προχωρά σε επίσημο διάβημα κατά των δηλώσεων Σόιμπλε.
Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής:
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το διάβημα θεωρήθηκε επιβεβλημένο, καθώς εκτιμήθηκε ότι οι χαρακτηρισμοί του κ. Σόιμπλε για τον κ. Βαρουφάκη ότι είναι «ανόητα αφελής» συνιστούν αντιδεοντολογική συμπεριφορά και η Αθήνα όφειλε να αντιδράσει. Τόσο το διάβημα όσο και η ομοβροντία επικριτικών δηλώσεων κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών από μέλη της κυβέρνησης εντάχθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε ένα ενιαίο σχέδιο αντίδρασης, το οποίο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο και, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, στο εξής «καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη».
Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική και η κυβέρνηση όφειλε να τη γνωρίζει. Τα ελληνικά ΜΜΕ διαστρέβλωσαν τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και να, για παράδειγμα. τι σημειώνουν οι New York Times:
Speaking in German, Mr. Schäuble told reporters that he was far from thinking that the Greek minister was “suddenly naïve” as a communicator. Some Greek media outlets had mistranslated that phrase as the German finance minister deriding Mr. Varoufakis as “foolishly naïve.”
Κοινώς, ο Σόιμπλε είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο κ. Βαρουφάκης έγινε «ξαφνικά αφελής» και τα σπουδαία ελληνικά ΜΜΕ το απέδωσαν ως «ανόητα αφελής» για να μαζέψουν μερικά παραπάνω click.

Το τρομακτικό είναι ότι η κυβέρνηση της χώρας έφαγε επίσης το παραμύθι...
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας