Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Εθνικό ΣΥμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) Παράρτημα Κοζάνης: Πρόσκληση

Σκοπός του ΕΣΥΝ είναι η κινητοποίηση φυσικών και νομικών προσώπων στον αγώνα κατά των ναρκωτικών με στόχο τη θεσμοθέτηση προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης από την πολιτεία. Η ενημέρωση της νεολαίας και ολόκληρου του λαού για όλες τις πλευρές του προβλήματος των ναρκωτικών και η συμβολή του στην πρόληψη με βασικές θέσεις «ΝΑΙ στη ζωή, ΝΑΙ στην πρόληψη, ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά και υποκατάστατα, ΟΧΙ στο διαχωρισμό «σκληρών-μαλακών» και στην αποποινικοποίησή τους».

Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης το πρόβλημα της παραγωγής, διακίνησης και χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών παρουσιάζεται ήδη οξυμμένο και συνεχώς επιδεινώνεται. Το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών είναι κοινωνικό πολυπαραγοντικό φαινόμενο με παραμέτρους πολιτικές, πολιτισμικές, οικονομικές, ψυχολογικές, ιδεολογικές κ.α.. Η εξάρτηση μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μια ακραία μορφή αποξένωσης που προκαλούν στον άνθρωπο οι σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Η κρίση αυτή, που είναι κρίση συστημική, επιχειρείται να αντιμετωπισθεί σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Επιταχύνεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αυξάνεται ραγδαία η ανεργία (60% στους νέους κοντά στο 30% στο γενικό πληθυσμό), αυξάνεται η σχολική διαρροή, διευρύνεται η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια, διαλύεται ακόμα και αυτό το αστικό κράτος πρόνοιας, εμπορευματοποιείται  το δημόσιο σύστημα υγείας, κλείνουν σχολεία κλπ.
Η αποκλειστικά ιατρική προσέγγιση του προβλήματος της χρήσης ουσιών δημιουργεί προβλήματα, διότι, μεταξύ άλλων, εστιάζει μόνο στο σύμπτωμα και όχι στην αντιμετώπιση των αιτιών που οδηγούν στη χρήση και στην εξάρτηση. Το αίτημα, λοιπόν, για μια εντελώς νέα προσέγγιση στο θέμα είναι αδήριτη ανάγκη. Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την πρωτογενή πρόληψη στη χώρα μας μέσα από μία διαδικασία που περιελάμβανε γόνιμες σκέψεις, συζητήσεις, προβληματισμούς, αλλά και χρήσιμες αντιπαραθέσεις.
Απο την άλλη αντί για ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης οι κυβερνήσεις οδήγησαν σε κλείσιμο τα Κέντρα Πρόληψης, απαξίωσαν τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα και πριμοδότησαν την υποκατάσταση με προγράμματα χαμηλών προδιαγραφών  απαξιώνοντας ταυτόχρονα το ήδη υπάρχον επιστημονικό προσωπικό και οι εξειδικευμένες δομές έχουν αντικατασταθεί από τα υπόγεια των νοσοκομείων.
Το Παράρτημα του ΕΣΥΝ Κοζάνης αναδεικνύει και θα αναδείξει την ανάγκη να πυκνώσει η συζήτηση  γύρω απο το θέμα με σκοπό την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και την οργάνωση της δράσης στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους, τους ανθρώπους που θέλουν να παλέψουν ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά,  όλους τους μαζικούς φορείς που έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά και τους νέους (Συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητικά συμβούλια, Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους κλπ) στην Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος του ΕΣΥΝ που θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη το Σάββατο 21 Μάρτη 2015 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης όπου θα γίνει συζήτηση και θα εκλεγεί και η νέα Διοίκηση και η Εξελεγκτική Επιτροπή.

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ Ή
ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ
 ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 15/3/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας