Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Χωρίς Κτηνίατρο τα Σφαγεία των Σερβίων! - Ποιες ενέργειες γίνονται από τον δήμο

της Βάσως Σάφη από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Ενάμιση μήνα χωρίς κτηνίατρο έχουν μείνει τα σφαγεία στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλο πρόβλημα στους κτηνοτρόφους της περιοχής.
Ο Δήμος το τελευταίο διάστημα καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να μεταβαίνει κάποιος κτηνίατρος στην περιοχή έστω δύο φορές την εβδομάδα για να εξυπηρετεί τις σφαγές, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους: "Εδώ και 15 ημέρες προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα έλλειψης κτηνιάτρου στα Σφαγεία των Σερβίων. Ο Δήμος είναι σχεδόν καθαρά κτηνοτροφικός για αυτό και η έλλειψη κτηνιάτρου είναι μεγάλο πρόβλημα. Υπήρχε παλιά μια κτηνίατρος που έφυγε πριν από πολλούς μήνες. Κάναμε μια συμφωνία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής να έρχεται στο Δήμο ένας κτηνίατρος τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, προκειμένου να λειτουργούν τα σφαγεία. Εδώ και ενάμιση μήνα δεν έρχεται κανείς! Κάναμε ένα σωρό παραστάσεις διαμαρτυρίας αλλά νομίζω ότι μόνο η ξιφολόγχη θα λύσει το πρόβλημα και πάλι...".
Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε πως έγιναν επαφές χωρίς αποτέλεσμα, καταγγέλλοντας "σκοπιμότητες" γύρω από τη λειτουργία των σφαγείων. Χαρακτηριστικά τόνισε πως: "Διαβλέπω σκοπιμότητα γιατί έχουμε ένα σφαγείο το οποίο άρχισε τώρα να λειτουργεί. Παλεύουμε με νύχια και με δόντια να λειτουργήσει και να το κρατήσουμε, αλλά οι υπηρεσίες μας δημιουργούν πρόβλημα".
Μάλιστα ο ίδιος προσέθεσε πως προθυμοποιήθηκε το μισθολογικό κόστος για τον όποιο κτηνίατρο έρθει να το καλύψει ο ίδιος ο δήμος, κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να ισχύσει.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα ιδιωτικο δεν είναι το σφαγείο? άλλαξε κάτι και το πήρε ο δήμος?
ο δήμος που έχει εμπλοκή? δεν υπάρχει κτηνιατρείο στα Σέρβια απέναντι από τα ΚΑΠΗ του οποίου οι υπάλληλοι ανήκουν στην Περιφέρεια?
ας κοιτάξει ο δήμαρχος να ασχοληθεί με τα του οίκου (δήμου) του που οι αντιδήμαρχοι λειτουργούν ερήμην του και το προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά, να τοποθετήσει επιτέλους υπεύθυνους υπαλλήλους σε υπεύθυνες θέσεις και μετά ας ασχοληθεί με τη στελέχωση ιδιωτικών επιχειρήσεων των οποίων οι δημόσιοι λειτουργοί τοποθετούνται από την περιφέρεια.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΤΩ ΧΙΛΙΑΔΕς ΑΡΝΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ?
ΧΑΧΑΑΑΑΑ ΑΝΤΕ ΑΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙς ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΟΨΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΚΡΑΣΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΜΟΝΕς ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ 2019 ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ονειρα ητανε και πανε, ο Δημος δεν εχει μια, οι υπάλληλοι κάνουν κουμάντο, ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι απών. ΖΗΤΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ!

Το Προφίλ μας