Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Διορία μιας εβδομάδας στην Ελλάδα για υποβολή σχεδίου μεταρρυθμίσεων και προτάσεων σε ειδική συνεδρίαση του Εurogroup

Μία νέα διορία για την κατάθεση συγκεκριμένου σχεδίου μεταρρυθμίσεων, φαίνεται πως δίδεται στην ελληνική κυβέρνηση, έπειτα από την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών στην οποία έλαβαν μέρος η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Εurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο της ΕΕ, η συζήτηση με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν  ειλικρινής και υπήρξαν ενδείξεις σύγκλισης σε επίπεδο διαδικασίας αλλά όχι συνολική ταύτιση απόψεων.
Από πλευράς Μέρκελ και Ολάντ επισημάνθηκε στον Πρωθυπουργό η ανάγκη ταχείας εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, προκειμένου να εκταμιευθούν τα 1,9 δισ. ευρώ των ομολόγων που ζητάει η Ελλάδα.
Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση έχει διορία μίας εβδομάδας για την υποβολή του σχεδίου και των προτάσεών της σε ειδική συνεδρίαση του Εurogroup.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτίμηση του έλληνα πρωθυπουργού είναι ότι πρόβλημα ρευστότητας για την ελληνική οικονομία δεν θα υπάρξει έως τα μέσα Απριλίου οπότε θα πρέπει να καταβληθεί η δόση στο ΔΝΤ.
Όπως μεταδίδεται από τις Βρυξέλλες, ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν και υπονόμευσαν τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι υπήρξε πολιτική δέσμευση όλων των ηγετών που παραβρέθηκαν στη μίνι σύνοδο για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
ΤΟ ΒΗΜΑ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα ai-vres

Μήπως θα πρέπει ν’ αλλάξετε τον τίτλο του καιρού σας;
Γιατί « η Ελλάδα επιστρέφει σε «ηρωικές μέρες» σαν αυτές που συνήθως προηγούνται κάθε καταστροφής» μάλλον δεν … συνάδει με τα χθεσινοβραδυνά στο Γιούρογκρουπ και στο γεύμα που ακολούθησε. Εκτός αν το διατηρήσετε μέχρι τον Ιούνη, προσδοκώντας στην επιβεβαίωσή του δια του …. «ατυχήματος»!

Εντελώς καλοπροαίρετα

Μάκης Μπελιάς

ai-vreS είπε...

Ουδείς προσδοκά ατύχημα Κε Μπελιά αλλά και ουδείς μπορεί να το αποκλείσει λόγω των ερασιτεχνισμών της Κυβέρνησης

Ανώνυμος είπε...

μαστα. ο αιβρες κρινει και αποφασιζει οτι η κυβερνηση δρα ερασιτεχνικα.

ai-vreS είπε...

Απαγορεύονται οι προσωπικές κρίσεις; Μας συγχωρείτε που σκεφτόμαστε...

Ανώνυμος είπε...

εννοειται οτι οχι απλα δεν απαγορευεται η προσωπικη σκεψη αλλα ειναι αναγκαια

αυτο που δεν ειναι πρεπον ειναι η αναπαραγωγη στερεοτυπων που εκφραζονται μεσω "ποταμιου" πασοκ νδ και ο αιβρες μονιμως μας της "περνα" για προσωπικες αποψεις.
αποδειξη η αρθρογραφια που αναπαραγει που ειναι απο τους ιδιους και τους ιδιους γνωστους και μη εξαιρετεους και δοκιμασμενα αποτυχημενους

ai-vreS είπε...

Αποτυχημένο ΤΟ ΒΗΜΑ; Να βάζουμε της ΑΥΓΗΣ τότε.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ!
(και δεν ανεφερα ποτε την αυγη ή οποιο αλλο κομματικο εντυπο. παντως απο το αυγεροπουλο, tvxs, kouti pandoras, press project ας πουμε δεν ειδαμε ποτε αρθρα!)
ΠΛΑΚΑ ΠΛΑΚΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ" ΜΜΕ

των μπομπολα, αλαφουζου, κοντομηνα, λαμπρακη, κουρη που ειναι ΟΛΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΑ (1,2 ΔΙΣ τα κοκκινα δανεια τους στις τραπεζες. 350 εκ. ευρω ειχε βαλει υποθηκε την σειρα "τρεις χαριτες" το μεγκα και η ετε το αποδεχθηκε)και αποτελουν τις "ΕΘΝΙΚΕΣ" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

διαφωνει κανεις?

ai-vreS είπε...

Καμία διαφωνία για την οικονομική κατάσταση των ΜΜΕ.
Ανυπομονούμε να δούμε το δικό σου μπλογκ με άρθρα των παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

το blog μου υπαρχει και εχει επισκοψιμοτητα μ.ο. 1432 μοναδικους επισκεπτες ημερησιως. διαφημιση δεν θα κανω απο εδω, δεν με ενδιαφερει.
περιμενουμε να δουμε λοιπον απο εσενα την πολυφωνια

ai-vreS είπε...

Ε όχι και περιορισμούς στο τι θα βάλουμε. Θα ρωτήσουμε τη γάτα πού θα βάλουμε τα ψάρια. χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Καλά στα λέει μην μας πουλάς την πασοκικη προπαγάνδα για προσωπική άποψη. Στα Σερβία είμαστε όλοι ξέρουμε τι και ποιος

Το Προφίλ μας