Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Οι 13 νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης - ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος ο νέος Περιφερειακός Δ/ντής Δυτικής Μακεδονίας!

Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος
Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη η απόφαση διορισμού των ακόλουθων εκπαιδευτικών στις 13 θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, κατόπιν αιτήσεως τους, ως εξής:
1. Κεραμάρη Παναγιώτη του Σταματίου εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή.
2. Ανανιάδη Παναγιώτη του Ζαχαρία, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ04.05, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
3. Κωνσταντόπουλο Κωνσταντίνο του Αντωνίου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη.

4. Φωτεινού Αγγελική του Θεοδώρου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ02, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα.
5. Αναστασοπούλου Ελένη του Χρήστου, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ60, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με έδρα την Λάρισα.
6. Γκούση Κωνσταντίνο του Θεοδώρου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ19, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα.
7. Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο του Γεωργίου, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα.
8. Δημητρίου Χρήστο του Ιωάννη, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ70 στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με έδρα την Λαμία.
9. Λόντο Χαράλαμπο του Χρήστου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, με έδρα την Αθήνα.
10. Πετρόπουλο Παναγιώτη του Νικολάου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ20, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.
11. Καλάργαλη Αριστείδη του Ιωάννη, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη.
12. Καραγιάννη Βασίλειο του Γεωργίου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04 , στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με έδρα την Ερμούπολη.
13. Τερζάκη Γεώργιο του Μιχαήλ, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.
Με την έναρξη ισχύος της παρούσης παύονται οι μέχρι σήμερα υπηρετούντες Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι διορίστηκαν με την αριθμ Φ.350.2/1/32/Δ1/2-1-2013 «Διορισμός Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης» Υπουργική Απόφαση.
Για τους αποχωρούντες Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης ισχύει η διάταξη του άρθρου 26 παρ. 14, του Ν.3879/2010 (ΦΕΚ 78 τ. Α’), με τυην οποία τους δίνεται η δυνατότητα να γίνουν Σχολικοί Σύμβουλοι.
 Άνδρες οι 11 στους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές-Υποψήφιοι συνδικαλιστές οι περισσότεροι

Άνδρες είναι οι 11 στους 13  νέους Περιφερειακούς Διευθυντές που διόρισε σήμερα η πολιτική ηγεσία και 2 μόνο γυναίκες.
Οι περισσότεροι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές στο παρελθόν ήταν υποψήφιοι σε συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών και   υποψήφιοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όσον αφορά τις ειδικότητες:
    Τέσσερις είναι Δάσκαλοι
    Δύο Γυμναστές
    Μία Νηπιαγωγός
    Δύο Πληροφορικής
    Ένας Φιλόλογος
    Ένας Μαθηματικός
    Ενας Γεωλόγος
    Ένας Φυσικός
 452 αιτήσεις
Συνολικά η αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας δέχθηκε 452 αιτήσεις εκπαιδευτικών για τις 13 θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία είχαν  οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν:
α) πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής,
β) δεκαπενταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία,
 γ) σημαντικά επιστημονικά και διοικητικά προσόντα.
Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία είχαν  και οι ήδη υπηρετούντες Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Η επιλογή των υποψηφίων προβλέπεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12 παρ. 1 του Ν. 3260/2004 ( ΦΕΚ 151 τ. Α΄)
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποχρεωτικά συνοδεύτηκαν  από:
1. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται τα προσόντα και στοιχεία του ενδιαφερομένου.
2. Αποδεικτικά δεκαπενταετούς τουλάχιστον εκπαιδευτικής υπηρεσίας η οποία πρέπει να έχει συμπληρωθεί έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.
3. Αποδεικτικά των αναφερόμενων στο βιογραφικό σημείωμα προσόντων και στοιχείων, που έχουν αποκτηθεί ως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Οι τίτλοι σπουδών εξωτερικού πρέπει να έχουν αναγνωρισθεί από τους αρμόδιους φορείς. Τυχόν ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα θα πρέπει να κατατεθούν επίσημα μεταφρασμένα. Σημειώνουμε ότι το συγγραφικό έργο μόνο  αναφέρεται και δεν θα προσκομίζεται.


Πηγή: esos.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mpravo kosta dikeohikes.

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση της Εισηγήτριας Κ.Τ.Ε. Παιδείας ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου σχετικά με τον διορισμό Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Λυπούμαστε βαθύτατα που σήμερα, ημέρα κορύφωσης του Θείου Δράματος, αναγκαζόμαστε να εκδώσουμε ανακοίνωση για το διορισμό Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Δυστυχώς, όμως, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των επιλεγέντων χθες, Μ. Πέμπτη. Ήθελε μήπως να αποφύγει την ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος και το δημόσιο διάλογο για την αδιαφανή διαδικασία και τα στενά κομματικά κριτήρια επιλογής; Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να δώσει απαντήσεις για όλα τα παραπάνω και να δώσει στη δημοσιότητα τα βιογραφικά όλων όσοι επελέγησαν. Είναι στοιχειώδης απαίτηση διαφάνειας από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ευχόμαστε στους νέους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα προς όφελος της εκπαίδευσης. Αναρωτιόμαστε, όμως, πως τα συγκεκριμένα στελέχη που επελέγησαν, θα εφαρμόσουν τους νόμους και τις εγκυκλίους, όταν πριν λίγους μήνες καλούσαν τους εκπαιδευτικούς – με την ιδιότητά τους ως συνδικαλιστές ή υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ - σε μη εφαρμογή της νομοθεσίας, προπηλάκιζαν στελέχη της εκπαίδευσης, παρεμπόδιζαν την εφαρμογή των εκπαιδευτικών πολιτικών που είχαν ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και δίχαζαν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ελπίζουμε οι φόβοι μας να διαψευστούν.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη οπως τα λεει η χριστοφιλοπουλου μεχρι τωρα υπηρχε διαφανεια και δικαιοσυνη. Ε;

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το ΠΑΣΟΚ. Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει ακριβώς το ίδιο μ'αυτό. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πολύ ωραία το ρόλο του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ ωραιότατα το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό καταλάβατε ρε ;;;; Μέχρι τώρα οι Περιφερειακοί Διευθυντες είχανε μεταπτυχιακό και Διδακτορικό βλέπε Ζυγούρη καο Βόντσα

Ανώνυμος είπε...

Βλέπε "εκπαιδευτική άδεια". Δηλαδή σε στέλνει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ για 4 χρόνια να κάνεις διδακτορικό με μισθό μεγαλύτερο από αυτό που θα έπαιρνες στο σχολείο (γιατί τώρα κάνεις έρευνα). Και αν δεν τελειώσεις σε 4 χρόνια, όπως το 100% των περιπτώσεων καθηγητών με εκπαιδευτική άδεια, δίνανε και παράταση. 'Ολα πληρωμένα από το Ελληνικό κράτος. Μετά σε κάνουν και διευθυντή και διαμαρτύρεσαι τώρα για το "κατεστημένο". Δεν ξέρω εάν είσαι εσύ πιο αξιολύπητος ή οι άλλοι που γλύφουν το εκάστοτε κόμμα εξουσίας ενα - δυο μήνες πριν τον ορισμό ειδικών θέσεων.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τα διδακτορικά και τα μεταπτυχιακά ήταν η φάμπρικα αφ ενός να κονομήσουν κάποιοι και να κινηθεί το χρήμα αφ ετέρου να παραμεριστεί η αξιοκρατία... Άκου διδακτορικό εξ αποστάσεως...... Για αρχή θα πρέπει όλα τα μεταπτυχιακά που δεν αφορούν ακριβώς το αντικείμενο της δουλειάς να μη μετράνε ούτε για θέση ούτε για χρήμα.

Ανώνυμος είπε...

8:36 Απλά είσαι ΒΛΑΞ ...ΒΛΑΞ με περικεφαλαία....και προσβάλεις χιλιάδες επιστήμονες πολλους δε απ' αυτούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε παιδιά!! Μα δεν είναι γνωστό πως οποιοσδήποτε είχε πρόσβαση σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά εξ αποστάσεως χωρίς κανένα προσόν; Οποιοσδήποτε δεν είχε πρόσβαση σε εκπαιδευτικές άδειες;; Μα τι βλάκες είστε!!! Τόσα χρόνια ζούσαμε την απόλυτη αξιοκρατία δεν το βλέπατε;

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο που σε έτσουξε δείχνει τι μέρος του λόγου είσαι. Περαστικά για πάντα!!!

Το Προφίλ μας