Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Δήμος Κοζάνης: 22 Απριλίου 2015 -Παγκόσμια μέρα της Γης


Η 22 Απριλίου έχει καθιερωθεί από το 1970 από την Unesco ως Ημέρα της Γης. Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζων Μακ Κόνελλ. Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται σε πάνω από 175 χώρες στον κόσμο σε μια παγκόσμια προσπάθεια κινητοποίησης όλων των πολιτών για την προάσπιση των “δικαιωμάτων” της Γης. 
Στόχος της διεθνούς οικολογικής κοινότητας για φέτος είναι να φυτευθούν 1.000.000.000 σπόροι/δένδρα, όχι υβριδικά, κατάλληλα για τις συνθήκες της κάθε περιοχής, ως φόρος τιμής και αντιστροφής των   επιπτώσεων της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.
 
Ο πλανήτης σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια οικολογικά προβλήματα. Η ανθρωπότητα καλείται να δώσει άμεσες λύσεις για τη διαταραχή της οικολογικής ισορροπίας, τη ρύπανση του περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας, την καταστροφή των δασών και της βιοποικιλότητας, τη μόλυνση των θαλάσσιων υδάτων και των ακτών, τη λειψυδρία και την ερημοποίηση, την υπερθέρμανση του πλανήτη.
 
Ο Δήμος Κοζάνης, ένας δήμος ιδιαίτερα επιβαρυμένος περιβαλλοντικά, λόγω της κακοδιαχείρισης των φυσικών του πόρων και της ελλιπούς περιβαλλοντικής πολιτικής πρόληψης των τελευταίων χρόνων, καλείται να εφαρμόσει περιβαλλοντικές πολιτικές για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, να στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να αναβαθμίσει το αστικό και περιαστικό πράσινο, να προστατέψει τον υδροφόρο ορίζοντα και να επανανοηματοδοτήσει την ανάπτυξη με όρους αειφορίας.
 
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Κοζάνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Δεσμεύεται :
 
  • να συνεχίσει τις δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης.
  • να δώσει τις βέλτιστες λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου.
  • να μετατρέψει το γκρίζο τοπίο σε πράσινο.
 
Καλεί
όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις περιβαλλοντικές δράσεις που πραγματοποιεί.
 
Ευχαριστεί
 
όλους τους Εθελοντές Πράσινου και Καθαριότητας για την ανταπόκρισή τους και τις αξιόλογες δράσεις τους.
 
Το μέλλον του πλανήτη, άρα και το δικό μας, καθώς και των επόμενων γενεών είναι στο χέρι όλων μας.
                                                                                                
 
Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας