Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου 5 Απρίλη 2015

Το Εργατικό κέντρο Ν. Κοζάνης, συμπαρίσταται στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου που κήρυξε η ΟΙΥΕ , ενάντια στην προγραμματιζόμενη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων (5 Απρίλη 2015), στο πλαίσιο της συνέχισης της εφαρμογής του μνημονιακού – αντεργατικού νόμου (Ν.4177/13), στην κατάργηση του οποίου φαίνεται ότι δεν προχωρά η Κυβέρνηση….!
Ο Νόμος αυτός, χωρίς να έχει καμία σχέση με δημοσιονομικά κόστη, θεσμοθέτησε -κατά παραγγελία των μεγαλοεργοδοτών και των πολυεθνικών - την ελεύθερη και χωρίς όρια Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων για 7+1 Κυριακές το χρόνο, επέβαλε τις 52 Κυριακές σε 10 περιοχές της χώρας και άνοιξε την κερκόπορτα για πλήρη και οριστική κατάργηση της Κυριακής – Αργίας.
Τα μνημονιακά επιχειρήματα περί ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσα από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, έχουν καταρρεύσει προ πολλού, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου μαζί με τους εργαζόμενους απαιτούμε ΤΩΡΑ την κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας. Όπως αποδείχθηκε, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που επέβαλε η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο, επιτάχυνε τα λουκέτα και τις απολύσεις, διέλυσε τις εργασιακές μας σχέσεις, μας έκανε εργαζόμενους - λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ανάπαυσης και γιγάντωσε την ανασφάλιστη εργασία 
Αντί η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, να εκπέμπει μηνύματα συνέχισης του μνημονιακού πλαισίου για τις Κυριακές, καλό θα ήταν να τηρήσει τις ξεκάθαρες προγραμματικές της δεσμεύσεις, που δεν είναι άλλες από την άμεση κατάργηση του Ν. 4177/2013 και την επαναφορά της Κυριακής – Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία.
Καλούμε την Κυβέρνηση, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της για την κατάργηση του Ν. 4177/13, την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου απαγόρευσης του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και τη νομοθετική κατοχύρωσης της Κυριακής – Αργίας
Καλούμε τους εργαζόμενους να λάβουν μαζικά μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 5 ΑΠΡΙΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ .
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας