Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Το Γεωπάρκο Μικροβάλτου ανήκει στο Δήμο Σερβίων- Βελβεντού που καλείται να το διαχειριστεί

Με έγγραφα που κατατέθηκαν από τον αντιδήμαρχο Καμβουνίων Θύμιο Δισερή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, καταδεικνύεται ότι το Γεωπάρκο των Μπουχαριών στο Μικρόβαλτο, έχει παραληφθεί διοικητικά από το 2010 από τον -τότε- Δήμο Καμβουνίων με βασικές επισημάνσεις ό,τι:
- Έχοντας υπόψη το γεγονός, όπως διαπιστώνεται, ότι είναι δυνατή η χρήση των χώρων, διότι οι εργασίες έχουν περατωθεί.
- Παραδίδουν διοικητικά το έργο του θέματος για χρήση χωρίς να υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους χρήστες.
(Ως συνημμένο Πρακτικό Διοικητικής Παραλαβής Κ.Α.Θ. 4.1.1/31.03.2010, στο οποίο δεν είχε διατυπωθεί καμιά επιφύλαξη - Φ1).
Επιπλέον σε πρόσφατη σχετική επιστολή του αντιδημάρχου κ. Δισερή στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, η απάντηση -με υπογράφοντα τον προϊστάμενο των Τ.Ε. της Π.Ε Κοζάνης Κωνσταντίνο Γρίβα- αναφέρει με σαφήνεια ό,τι:
-Σύμφωνα με το Ν.3639/08 περί κατασκευής Δημοσίων Έργων (άρθρο 72), από τη στιγμή που έγινε η Διοικητική Παραλαβή του έργου, είστε υπεύθυνοι για τη συντήρηση και τη φύλαξη του έργου.
(Συνημμένο έγγραφο Φ2 με Αρ. Πρωτ. 22281/1039/4.1.5/27.03.2015)
Κατόπιν των παραπάνω διαπιστώνουμε ότι οι αιτιάσεις των δημοτικών αρχών στα πέντε χρόνια, περί μη παραλαβής του έργου ή μη ολοκλήρωσης του -αρμόδιες να το κρίνουν είναι μόνο οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας-, δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση.
Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, χάθηκαν υλικά, "χάθηκαν" γεωλογικοί σχηματισμοί, "χάθηκαν" επισκέπτες…
Ας ξεκινήσει επιτέλους η δημοτική αρχή με τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης (είναι γνωστές, αφού έχουν επισημανθεί επανειλημμένα και είναι ενήμερος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος) και να βρεθεί ένα πλαίσιο διαχείρισης…
Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στοχος τις νεας Δημοτικης αρχης ηταν να ξεκαθαρισει σε ποιον ανηκει τελικα η Διαχειριση του Γεωπαρκου στο Μικροβαλτο, ωστε να γινουν ολες οι απαραιτητες ενεργειες για την συντηρηση του.Δυστηχως καποιοι αλλοι το αφησαν στο ελεος της φυσης,με αποτελεσμα να γινουν ανεπανωρθωτες ζημιες.αλλη μια αδιαφορια της απερχομενης Δημοτικης αρχης....ακους Κωνσταντοπουλε!!!!!!! εσυ ρε Αλεξοπουλε με τι ασχολιοσουν!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλα βγαλτε ακρη καταρχην με την διαχειριση του δημου και μετα ερχεστε και στο γεωπαρκο . αλλωστε δεν προβλεπεται να ασχοληθει με αυτο ο σαββιδης

Ανώνυμος είπε...

12:52 θα θυμήθητε και τον κωνσταντοπουλο και τον Αλεξόπουλο ας ασχοληθούν και οι τωρινοι στο ελάχιστο με τα προβλήματα του δήμου και μετά το ξανασυζητάμε γιατί μέχρι τώρα είναι ανυπαρκτοι

Το Προφίλ μας