Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ευγενία Ουζουνίδου: Ερώτηση με θέμα "Απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των υποψήφιων εκπαιδευτών οδηγών"

Προς τους κ.κ  Υπουργούς  Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
·        Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για να γίνει κάποιος εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών πρέπει να φοιτήσει επιτυχώς για δύο εξάμηνα σε Ι.Ε.Κ.
στην αντίστοιχη ειδικότητα. Επίσης ο υποψήφιος εκπαιδευτής οδηγών υποχρεούται κατόπιν γραπτών και πρακτικών εξετάσεων, που γίνονται από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών, να λάβει άδεια οδήγησης για μοτοσυκλέτα και για όλες τις κατηγορίες οχημάτων.
Ο υποψήφιος εκπαιδευτής που έχει τα ανωτέρω εφόδια καλείται να δώσει επιπλέον εξετάσεις πιστοποίησης σε επιτροπή που αποτελείται από υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Τονίζουμε ότι το αντικείμενο των εξετάσεων είναι το ίδιο με αυτό που απαιτείται για τη λήψη της άδειας οδήγησης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Εξεταστικά κέντρα για το σκοπό αυτό υπάρχουν μόνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Καλείται δηλ. ο υποψήφιος εκπαιδευτής να μεταβεί μακριά από τον τόπο διαμονής του για να εξεταστεί ξανά σε αυτά που έχει εξεταστεί στο παρελθόν και σε ημερομηνίες που απέχουν μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ τους.
Επιπρόσθετα πρέπει να τονίσουμε ότι η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης, πέραν των μετακινήσεων και την καθυστέρηση στην συγκρότηση των επιτροπών απαιτεί την καταβολή παραβόλων.
Επειδή, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εξετάσεις δύο φορές με ίδιο αντικείμενο και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα,
Επειδή, δεν είναι δυνατόν να μετακινούνται οι υποψήφιοι οδηγοί σε τόσο μεγάλες αποστάσεις και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση ,
Επειδή, η διαδικασία που ισχύει σήμερα δυσχεραίνει και ουσιαστικά αποτρέπει την εισαγωγή νέων εκπαιδευτών στο επάγγελμα.   
   
Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
  1. Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να καταργήσει τις επιπλέον εξετάσεις πιστοποίησης και οι υποψήφιοι εκπαιδευτές οδηγών να εντάσσονται στο επάγγελμα αφού έχουν αποφοιτήσει από το Ι.Ε.Κ. και έχουν λάβει την άδεια οδήγησης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων;
  2. Στην περίπτωση που δεν καταργηθούν οι επιπλέον εξετάσεις πιστοποίησης, προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να μεταφέρει τις εξετάσεις πιστοποίησης στις Περιφέρειες της χώρας ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις των υποψήφιων εκπαιδευτών οδηγών; 
Οι ερωτώντες Βουλευτές

Πετράκος Αθανάσιος

Ουζουνίδου Ευγενία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας