Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Σιωπή από τη Ζωή για το επεισόδιο με το σκασμένο λάστιχο – Δύο μέρες μετά, βρήκε μάρτυρα που τη «βγάζει λάδι»

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, ΑΛΛΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ!
 Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παραμένει σιωπηλή, αποφεύγοντας επί δύο ημέρες να δώσει τη δική της εκδοχή για το επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνίστησε με υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Αιδηψό.

Σαράντα οκτώ ώρες μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του iefimerida.gr, όπου δύο αυτόπτες μάρτυρες, η Βάλια Παναγιωτίδου που βιντεοσκόπησε το περιστατικό αλλά το διέγραψε κατόπιν απαίτησης της κας Κωνσταντοπούλου, και ο ίδιος ο υπάλληλος Νίκος Αλατσατιανός, επιβεβαίωσαν τη σκαιότατη συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής (τα γεγονότα επιβεβαίωσε και ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου), εμφανίστηκε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.
Ο νέος μάρτυρας επιβεβαιώνει μεν το επεισόδιο, αλλά ρίχνει καθ' ολοκληρίαν την ευθύνη στον υπάλληλο και βγάζει λάδι την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Και το ερώτημα είναι: Επειδή έσβησαν τα βίντεο, οι μάρτυρες ειναι αναξιόπιστοι; Ο νέος μάρτυρας που την υπερασπίζεται είναι όμως αξιόπιστος, χωρίς βίντεο;
Η μαρτυρία του πρώην αστυνομικού
Στην ertopen μίλησε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο πρώην αστυνομικός Βαγγέλης Βενετής. Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα που μίλησε στο iefimerida.gr, αρχικά πίστεψε ότι ήταν της προσωπικής της ασφάλειας, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσε ότι ήταν απλώς περαστικός. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έλεγε στην πρόεδρο της Βουλής «Ζωούλα, θέλεις να πάρουμε την Αστυνομία;».
Σύμφωνα με την περιγραφή της Βάλιας Παναγιωτίδου:
«Κατευθύνθηκε ο τρίτος κύριος προς τα εμένα και φώναζε "δώσε το κινητό και σβήσε ό,τι έχεις κάνει". Του είπα "σας παρακαλώ, δεν μπορείτε να μου πάρετε το κινητό" και γυρίζει προς την κα Κωνσταντοπούλου και της λέει: "Ζωούλα, θέλεις να πάρουμε την Αστυνομία;"».
Ο εν λόγω αυτόπτης μάρτυρας λοιπόν, σύμφωνα με την ertopen, δίνει την δική του εκδοχή. Επιβεβαιώνει το επεισόδιο αλλά ισχυρίζεται ότι το ξεκίνησε ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Νίκος Αλατσατιανός.
Δείτε την εκδοχή αυτή και τα σχόλια που τη συνοδεύουν, από την ertopen:
«Μια άλλη εκδοχή του περιστατικού με πρωταγωνιστές την πρόεδρο της Βουλής και τον υπάλληλο του πρατηρίου υγρών καυσίμων, φέρνουμε σήμερα στο φως, ταράζοντας τα (θολά) νερά της ..."έγκυρης" ενημέρωσης –αυτής δηλαδή που κοπιάρει αναρτήσεις των κοινωνικών δικτύων χωρίς καν να κάνει τον κόπο να διασταυρώσει τις πηγές!
Το ρεπορτάζ για τη "μάχη του βενζινάδικου" που περιφέρουν διάφοροι τηλεοπτικοί σταθμοί και ιστοσελίδες διανθισμένο από τις πένες και τις φωνές έγκριτων δημοσιογράφων, δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από τη γνωστή αναπαραγωγή αδιασταύρωτων καταγγελιών που πουλιούνται σαν αποκλειστικές "ειδήσεις".
Μόνο που εμείς αποφασίσαμε να χαλάσουμε τη σούπα κάνοντας ρεπορτάζ που βασίζεται σε μια μαρτυρία με ονοματεπώνυμο...


Η πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, ενώ βρισκόταν στην Εύβοια για τις μέρες των γιορτών, πληροφορήθηκε την Κυριακή του Πάσχα το θάνατο οικείου προσώπου της. Επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό της προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι του θανόντος. Στη διάρκεια της διαδρομής, το όχημά της έπεσε σε λακούβα και έσκασε ένα από τα λάστιχα.
Με χαλασμένο ελαστικό κατευθύνθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων της ΕΚΟ, που βρίσκεται στο παραλιακό δρόμο της Αιδηψού, όπου και ρώτησε αν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει το λάστιχο του αυτοκινήτου. Ο υπάλληλος του πρατηρίου κ. Νίκος Αλατσατιανός, της είπε ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα γιατί δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία.
Η κ. Κωνσταντοπούλου αποδέχτηκε την αιτιολογία του υπαλλήλου και έφυγε από το πρατήριο υγρών καυσίμων, χωρίς να έχει υπάρξει κανένας άλλος διάλογος –από αυτούς που ψευδώς αναπαράγονται στο διαδίκτυο. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τη βοήθεια οικείου προσώπου της, άλλαξε τελικά το λάστιχο του αυτοκινήτου και στη συνέχεια μετέβη στο σπίτι του εκλιπόντος.
Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα του Πάσχα, και ενώ είχε ήδη προϋπάρξει η αλλαγή του ελαστικού, η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήγε και πάλι στο ίδιο βενζινάδικο, αφού ήταν το μοναδικό κοντινό πρατήριο που λειτουργούσε σε μέρα αργίας, και ζήτησε από τον υπάλληλο να της βάλει αέρα στο αλλαγμένο λάστιχο και, αν μπορεί, να ελέγξει την πίεση και στα υπόλοιπα ελαστικά. Έτσι και έγινε. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των ελαστικών, η κ. Κωνσταντοπούλου παρέμεινε μέσα στο όχημα της. Οταν επιχείρησε να φύγει από το πρατήριο, διαπίστωσε ότι τα ελαστικά του αυτοκινήτου χάνουν αέρα. Ακινητοποίησε το όχημα της και ζήτησε από τον υπάλληλο, "αν μπορεί" να τα ελέγξει ξανά.
Τότε ο υπάλληλος του πρατηρίου, χωρίς καμιά άλλη αιτία, σε έντονο ύφος άρχισε να φωνάζει επαναλαμβάνοντας τη φράση:
"Δεν είμαστε βουλκανιζατέρ". Μάλιστα σταδικά ύψωσε το τόνο της φωνής του και διάνθισε το λόγο του με κοσμητικά επίθετα.
Αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στο περιστατικό ήταν ο Βαγγέλης Βενετής, ο οποίος μας μίλησε.
Ο Β. Βενετής είναι πρώην αστυνομικός που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο πρατήριο για να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητο του με την σύζυγο του και το γιο τους.
Όταν είδε τον υπάλληλο σε έξαλλη κατάσταση, παρενέβη και τον κάλεσε να ηρεμήσει.

"Γιατί της μιλάς έτσι;", ρώτησε ο Βαγγέλης Βενετής, ο οποίος έβλεπε μια γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητο, χωρίς αρχικά να έχει συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία δεν γνώριζε καν προσωπικά.
Πλησιάζοντας διαπίστωσε ότι μέσα στο όχημα βρισκόταν η πρόεδρος της Βουλής. Τότε, ο Β. Βενετής απευθύνθηκε για δεύτερη φορά στον υπάλληλο και τον κάλεσε να σταματήσει να φωνάζει, λέγοντας: "Είναι η πρόεδρος της Βουλής, δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις". Τότε ακριβώς ήταν που ο υπάλληλος ξέφυγε από κάθε μέτρο.



"Χρειάστηκε να παρέμβω και να τον συγκρατήσω τρεις φορές", μας δήλωσε ο Β. Βενετής. Όταν τον ρωτήσαμε αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκάλεσε κάποιο επεισόδιο ή επιτέθηκε φραστικά στον υπαλλήλο του πρατηρίου ή τον απείλησε με οποιονδήποτε τρόπο, μας ανέφερε: "Δεν βγήκε από το αυτοκίνητό της. Δεν μίλησε προς τον υπάλληλο. Δεν απείλησε κανέναν".
Επίσης ο Β. Βενετής, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ήταν αυτός που εντόπισε πρώτος και δυο γυναίκες που βρίσκονταν τυχαία στο πρατήριο και κατέγραψαν εικόνες και βίντεο από το περιστατικό. Ο ίδιος πλησίασε τις γυναίκες και, όπως μας είπε, τους ανέφερε: "Αυτό που κάνετε είναι παράνομο".

Ο ίδιος επίσης θέλησε όπως μας είπε να καλέσει την αστυνομία. Προς τις δυο γυναίκες κατευθύνθηκε τελικά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βγαίνοντας από το αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με τον κ. Β. Βενετή, τους είπε σε ήρεμο τόνο: "Αυτό που κάνετε απαγορεύεται. Σας παρακαλώ να διαγράψατε τις φωτογραφίες που πήρατε χωρίς συναίνεση". Οι δυο γυναίκες έσβησαν το υλικό και δεν υπήρξε καμιά παραιτέρω αντίδραση, όπως μας είπε ο Β. Βενετής. Μάλιστα ο ίδιος ρώτησε την κ. Κωνσταντοπούλου αν ήθελε να κληθεί η Αστυνομία και εκείνη απάντησε ότι δεν χρειάζεται και ότι το περιστατικό είναι λήξαν».

Ασφαλώς και η κάθε μαρτυρία έχει τη δική της αξία. Ωστόσο είναι απορίας άξιον:
  • Γιατί η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να σβήσουν τα βίντεο αν κάποιος υπάλληλος την έβριζε;
  • Γιατί παρουσιάζεται ως μόνη αξιόπιστη η μαρτυρία του εν λόγω μάρτυρα και όχι της επίσης αυτόπτου μάρτυρος Βάλιας Παναγιωτίδου, που επίσης τυγχάνει να είναι μαρτυρία με ονοματεπώνυμο, η οποία μίλησε στο iefimerida.gr.
  • Γιατί ο εν λόγω αστυνομικός, ο οποίος αποκαλεί την κ. Κωνσταντοπούλου «Ζωούλα», εμφανίστηκε δύο ημέρες αργότερα για να δώσει τη δική του εκδοχή.
  • Γιατί δεν «μετρά» καθόλου η μαρτυρία του ίδιου του υπαλλήλου Νίκου Αλατσατιανού, ο οποίος υποστήριξε ότι η ίδια η κα Κωνσταντοπούλου του επιτέθηκε λεκτικά και άρχισε να τον βρίζει.
Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» της εφημερίδας «Τα Νέα», επίσης, «το βέβαιο είναι ότι υπήρξε διαφωνία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του υπαλλήλου στο βενζινάδικο και αφορούσε τη βαλβίδα στα λάστιχα του οχήματος, η οποία γρήγορα εκτραχύνθηκε».
Οπως αναφέρει η στήλη, «αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο υπάλληλος άρχισε να αναπαράγει κάποια σχόλια για την προσωπική ζωή της προέδρου της Βουλής τα οποία είχαν ακουστεί σε νυχτερινή εκπομπή. Στην ένταση μπήκε και ένα ζευγάρι το οποίο υπερασπίστηκε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την ίδια να προσπαθεί να βάλει τέλος στη διένεξη, αυτή τη φορά μεταξύ του υπαλλήλου με το ζευγάρι».
Σύμφωνα με τη στήλη, η πρόεδρος της Βουλής δεν κινήθηκε απειλητικά απέναντι σε κυρία αυτόπτη μάρτυρα, ούτε απείλησε τον υπάλληλο του βενζινάδικου με απόλυση.
Η «εκδοχή» Μιχελογιαννάκη
Στο χορό της υπεράσπισης της προέδρου της Βουλής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος επικαλείται τη μαρτυρία του πρώην αστυνομικού που ήταν παρών στο επεισόδιο.
Αφού παραθέτει την εκδοχή του μάρτυρα Βαγγέλη Βενετή (ότι δεν έκανε επεισόδιο η ίδια κ.λπ.) καταλήγει στο... συμπέρασμα:
«Κάποιοι θέλουν α) πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, β) κατεπείγοντα νομοσχέδια, γ) άσχετες τροπολογίες, δ) νομοσχέδια σε ένα άρθρο, ε) όχι επιτροπή λογιστικού έλεγχου. Δεν θα το πετύχουν».
Πρόεδρος Βενιζοπωλών Εύβοιας: Αλλαζονικός ήταν ο υπάλληλος
Ρόλο υπερασπιστή της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανέλαβε ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Εύβοιας, κ. Κούκουζας, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν παρών στο περιστατικό.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Κούκουζας, αφού έπλεξε το εγκώμιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το γεγονός ότι επισκέφθηκε τον τόπο της με το δικό της αυτοκίνητο και όχι με αυτό που παραχωρεί η Βουλή (προνόμιο το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έχει εξαγγείλει ότι θα καταργηθεί) καθώς και μόνη της, χωρίς τους ανθρώπους της προσωπικής της ασφάλειας, εξαπέλυσε επίθεση στον εργαζόμενο του βενζινάδικου για το γεγονός ότι δεν την εξυπηρέτησε.
«Η κυρία πρόεδρος ήρθε με το αυτοκίνητό της, ενώ μπορούσε να έρθει με μια λιμουζίνα. Με ένα τηλέφωνο, θεσμικά στη δήμαρχο Αιδηψού, στον αστυνομικό διευθυντή θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου επέλεξε να έρθει στην ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας της, άφησε τα χρήματά της πλένοντας το αυτοκίνητο και βάζοντας βενζίνη σε βενζινάδικο του τόπου της και έπαθε ένα ατύχημα με το λάστιχο. Επρεπε να εξυπηρετηθεί. Η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε απλά να εξυπηρετηθεί, όπως κάθε πελάτης. Μπορεί να μην ήξερε ότι δεν λειτουργεί ως βουλκανιζατέρ. Ο υπάλληλος έπρεπε να βρει τρόπο να την εξυπηρετήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούκουζας.
Εξαπέλυσε επίθεση στον υπάλληλο του πρατηρίου υγρών καυσίμων που φέρεται να δέχθηκε τους προπηλακισμούς της κυρίας Κωνσταντοπούλου, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, και πρόσθεσε:


«Εχουμε μια συμπεριφορά αλαζονική από τον υπάλληλο του πρατηρίου, ο οποίος δεν εξυπηρέτησε μια κυρία». Από τις βολές του κ. Κούκουζα δεν γλίτωσε, όμως, ούτε και η κυρία Παναγιωτίδου, για την οποία είπε ότι υπήρξαν κάποιοι που εκμεταλλεύτηκαν το πρόσωπο.
«Γίνεται ένα περιστατικό παίρνουμε την κάμερα και τραβάμε;», είπε χαρακτηριστικά.
Βάλια Παναγιωτίδου: Δεν μετανιώνω που έκανα την καταγγελία
Στην εκπομπή, όμως, μίλησε και η Βάλια Παναγιωτίδου, αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου η οποία πρώτη κατήγγειλε το περιστατικό μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook και εν συνεχεία μιλώντας αποκλειστικά στο iefimerida.gr. Απαντώντας στον κ. Κούκουζα είπε:
«Είδα τον τρίτο θεσμό στη χώρα να ουρλιάζει και να απειλεί έναν υπάλληλο. Δεν γίνεται ένας άνθρωπο που έχει εκλεγεί με την ψήφο του ελληνικού λαού να μιλάει έτσι σε έναν υπάλληλο που την επομένη του Πάσχα, σε αργία δηλαδή, δούλευε για να συντηρήσει την οικογένειά του».
Νωρίτερα, η κυρία Παναγιωτίδου σχολιάζοντας και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιδηψού είχε πει:
«Αυτό που έγραψα είναι αυτό που βίωσα. Είναι επικίνδυνο αυτό που γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ Αιδηψού, καταλύει τη δημοκρατία. Δεν περίμενα το περιστατικό να πάρει τέτοια έκταση, ωστόσο δεν μετανιώνω που το κατήγγειλα. Θεωρώ ότι η αντίδραση της Κωνσταντοπούλου ήταν υπερβολική και άδικη. Αυτό που μπορώ να καταθέσω είναι αυτό που είδα. Η κυρία Κωνσταντοπούλου ωρυώμενη έλεγε ''δεν με εξυπηρέτησες''. Μπροστά της ήταν δυο άνθρωποι, ο υπάλληλος, επίσης, ωρυώμενος που έλεγε ''δεν μπορώ, τι να κάνω και ένας άλλος που επίσης ωρύετο».

iefimerida.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χεχε αλλο ενα "σκανδαλο" πηγε περιπατο. Μα να μην ακουνε ενα τοσο αξιοπιστο ατομο οσο η κυρα βαλια!! Αντε μετα τη γελοιοποιηση της μονταζιερας καιρος να ασχοληθουμε με κανα αληθινο σκανδαλο νδ-πασοκ..

Ανώνυμος είπε...

Βρε τι βρισκει κανεις! Στα σχολια διαφορων ιστοσελιδων γραφοταν πως ο υπαλληλος ειναι συριζεος, εκανε αγωνα για το συριζα κλπ. Βλεποντας βεβαια στο fb του μπορει να παρατηρησει κανεις πως ειναι γραμμενος στην ομαδα.... πρωτευουσα της ελλαδας ειναι η κωνσταντινουπολη!!!! ακροαριστερος ο τυπος λεμε!!

Ανώνυμος είπε...

Ο χαρακτήρας της κυρίας είναι τέτοιος που απαιτεί από βενζινάδικο να της αλλάξει λάστιχο. Το τι έγινε από κει και πέρα δεν έχει σημασία

Το Προφίλ μας