Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πότε θα πάνε στο Μαξίμου;

Του Νότη Παπαδόπουλου
Οι παιδικές ασθένειες αν δεν τις καταπολεμήσεις έγκαιρα  θα σε ταλαιπωρούν  σ' όλη σου τη ζωή. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι το μεγάλο κόμμα στην συγκυβέρνησης Τσίπρα -Καμένου, με το 36 % της λαϊκής ψήφου στις πρόσφατες εκλογές, ωστόσο εξακολουθεί  να συμπεριφέρεται, σε κάποια θέματα, σαν το περιθωριακό κόμμα του 4% του 2009.
Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις 12 και βάλε  συνιστώσες του - κάποιες της άκρας αριστεράς -  φλέρταρε ανοιχτά με τους   ακτιβιστές της βίας (θυμηθείτε την πολιτική κάλυψη όλων αυτών που έκαψαν την Αθήνα την ημέρα της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου)  και πρωτοστατούσε στους τραμπουκισμούς  κατά πολιτικών αντιπάλων του δικαιολογώντας την βίαιη οργή του κόσμου ως απάντηση στη βία της λιτότητας.                   
Έτσι εξηγείται η σημερινή ακατανόητη αδράνεια της κυβέρνησης Τσίπρα απέναντι στους αναρχοαυτόνομους , τους μπαχαλάκηδες ή τους αντιεξουσιαστές που καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια με το έτσι θέλω  ,καίνε και καταστρέφουν ιδιωτική ή δημόσια περιουσία με θεατές τα ΜΑΤ και την αστυνομία ενώ αν βρεθούν σε … δημιουργικό οίστρο βάφουν μαύρα ολόκληρα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή αποκεφαλίζουν αγάλματα για να αναδείξουν σε μια εποχή κρίσης "την σκοτεινιά που αναδύεται από το ζοφερό μικροκλίμα της περιοχής "!
                  
Χτες 20-30 αντιεξουσιαστές -εκμεταλλευόμενοι  την πρόσφατη απόσυρση της περίφραξης του Κοινοβουλίου  - έφτασαν ανενόχλητοι ως το προαύλιο της Βουλής  ζητώντας την αποφυλάκιση τρομοκρατών  και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. 
                
Την ίδια στιγμή συναγωνιστές τους με τα ίδια αιτήματα  ,αμφισβητώντας έμπρακτα την δημόσια τάξη, προχωρούσαν σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων σε όλη τη χώρα ενώ συνεχιζόταν για τρίτη μέρα η κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θεατή πάντα την ΕΛΑΣ .
                 
Θυμίζω ότι πριν από  λίγες ημέρες μια ομάδα αντιεξουσιαστών έφτασε στο καλύτερα ,υποτίθεται , φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας -στο σπίτι του Πρωθυπουργού στην Κυψέλη -έγραψε συνθήματα στην σκοπιά του αστυνομικού που ήταν βάρδια και αποχώρησε ανενόχλητη χωρίς να υπάρξει ούτε μία σύλληψη από  την αστυνομία!
                  
Δυστυχώς, όλες αυτές τις ακρότητες που αναμφισβήτητα προσβάλουν κάθε έννοια ελευθερίας που έχει στο μυαλό του ο  πολίτης γίνονται όχι μόνο με την ανοχή της κυβέρνησης -η οποία δεν θεωρεί ότι είναι δουλειά της αστυνομίας να επεμβαίνει σε τέτοιους είδους  διαμαρτυρίες - αλλά και την έμμεση συγκατάθεσή της  : το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για ψήφιση μετά το Πάσχα ικανοποιεί τα αιτήματα των αντιεξουσιαστών αφού προβλέπει την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας   ενώ ανοίγει παράθυρο για την αποφυλάκιση  πολυισοβιτών τρομοκρατών -όπως του Σάββα Ξηρού- που καταδικάστηκαν για την συμμετοχή τους σε δεκάδες δολοφονίες αθώων πολιτών. 
                   
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το νομοσχέδιο αυτό η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος διατυπώνει σοβαρές ενστάσεις μιλώντας για "αλά καρτ ανθρωπισμό" ενώ τονίζει ότι «ο υπερπληθυσμός των φυλακών δεν μπορεί να επιλύεται με την αυθαίρετη νομοθετική μείωση του χρόνου της πραγματικής έκτισης της ποινής και την ελευθέρωση καταδικασθέντων για εγκλήματα κάθε βαθμίδας και βαρύτητας».
                    
Συμπέρασμα:η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσει τις παιδικές της ασθένειες ,να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων  και να προστατεύσει την περιουσία των πολιτών και του δημοσίου από κάθε αριστερίστικο γκρουπούσκουλο βάζοντας σαφή όρια στην ασυδοσία της διαμαρτυρίας.
                 
Αν η σημερινή αδράνεια συνεχισθεί είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις και  φαινόμενα αυτοδικίας ενώ θα ενισχύσει αντίρροπες ακροδεξιές δυνάμεις που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν   την ανασφάλεια του κόσμου και την αδυναμία της αστυνομίας να επιβάλει τον νόμο και την τάξη.​
Ν.Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας