Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Άδικη η απόλυση των εργαζόμενων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ του Δήμου Βοϊου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ
ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Ο.Τ.Α. Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Σωματείου καταγγέλλει την άδικη απόλυση που έχουν υποστεί ως μέλη μας οι εργαζόμενοι στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ του Δήμου Βοϊου.
Ο Δήμαρχος Βοϊου και ο Πρόεδρος του Νομικού προσώπου κος Κοτρώτσιος, πήραν μία άδικη απόφαση την οποία πέρασαν και από Δ.Σ με ψήφους 5 υπέρ και 3 κατά.
Συζήτησαν και ψήφισαν την απόλυση των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς ( Γαλατινής, Σιάτιστας, Νεάπολης και Τσοτυλίου) με την λήξη της σύμβασης τους και την επαναπροκήρυξη και την  αντικατάσταση των εργαζομένων αυτών με νέες θέσεις εργασίας.
Παρότι το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ΄αριθ 7057/25-02-2015 εγκύκλιο για προγραμματισμό προσλήψεων που εξέδωσε ζητούσε την υποβολή αιτημάτων  για την ανανέωση των ήδη υφιστάμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο προγραμμάτων ΕΣΠΑ, π.χ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και την υπ΄αριθ, 31/16-06-2009 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ που αναφέρεται ότι στα συνεχιζόμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ ανανεώνονται οι συμβάσεις του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, ο Δήμος  Βοϊου αποφάσισε να προβεί σε υποβολή αιτήματος  ανανέωσης μόνο για δύο από τις δέκα τρεις  συμβάσεις, που σημαίνει ότι δύο εργαζόμενοι παραμένουν και έντεκα απολύονται.
Αυτό είναι παράνομο και θα έπρεπε να το κάνει για όλες τις εργαζόμενες από τη στιγμή που οι συμβάσεις αυτές επισυνάπτονται στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος που συνεχίζεται κανονικά όταν σε όλους τους Δήμους της χώρας η ανανέωση θεωρείται και είναι δεδομένη.
Σημειωτέο ότι μεταξύ των απολυμένων είναι και μία έγκυος μητέρα στο 7ο μήνα της κύησης.
Το ίδιο ανακοίνωσε και στα ΚΔΑΠ και θα ακολουθήσουν και οι άλλες δομές.
Ρωτάμε τον κ. Δήμαρχο :

  1. Πως θα επαναπροκηρύξει τόσες θέσεις εργασίας τη στιγμή που οι προσλήψεις απαγορεύονται
  2.  Θα δουλέψει με δίμηνα που είναι αντιπαιδαγωγική η συνεχής αλλαγή του εκπαιδευτικού προσωπικού

Αν δεν εγκριθούν οι προσλήψεις κινδυνεύουν να χαθούν τα προγράμματα που τόση ανάγκη τα έχουν οι συνάνθρωποι μας και ειδικά οι μητέρες που αναγκάζονται να εργαστούν και οι δομές βοηθάνε στην φύλαξη των παιδιών .

Αυτό ο εργασιακός μεσαίωνας τον οποίο βιώνουμε καθημερινά (απλήρωτοι εργαζόμενοι για πολλούς μήνες, μεγάλη έλλειψη προσωπικού, αναλωσίμων υλικών, κτιριακών εγκαταστάσεων) αβεβαιότητα, ανασφάλεια και ιδιαίτερα αστάθεια τρόπου χρηματοδότησης των συγκεκριμένων δομών πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος.

Ζητούμε:

Την απόσυρση  της απόφαση του Δ.Σ. του Νομικού προσώπου, ώστε να διορθωθεί αυτή η αδικία που συντελείται σε μία ομάδα εργαζομένων, που έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια και διαδικασίες ΑΣΕΠ εδώ και 1,5 χρόνο και δεν εξυπηρετούν καμία κομματική ανάγκη, αλλά κοινωνικές και διαρκείς  ανάγκες.


Η Πρόεδρος



Μωραϊτη Μαλαματή

Η Γραμματέας



Νένου Αλίκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας