Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

«Ο Oσκαρ και η κυρία με τα ροζ» 24 με 27 Απριλίου στην αίθουσα του Θεατροδρομίου- Θεατρική μεταφορά του γνωστού έργου «Αγαπητέ Θεέ» του Eρικ Εμάνουελ Σμιτ

«Ο Όσκαρ και η κυρία με τα ροζ» μια θεατρική μεταφορά του γνωστού έργου «Αγαπητέ Θεέ» του Έρικ Εμάνουελ Σμιτ με τον Κώστα Κοζικόπουλο και τη Νικολέτα Σιώμου, θα «ανέβει» στην αίθουσα του Θεατροδρομίου από την  Παρασκευή 24 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα 27.
Ένα παιχνίδι ζωής, που καθηλώνει και δείχνει τη δύναμη της ψυχής, μέσα από τη ξεχωριστή  σχέση του δεκάχρονου Όσκαρ και της κυρία με τα Ροζ.
Tιμή εισιτηρίου 5 ευρώ
Συντελεστές:
Σύλληψη-σκηνοθεσία : Kώστας Κοζικόπουλος
Ερμηνείες : Κώστας Κοζικόπουλος-Νικολέτα Σιώμου
Σχεδιασμός φωτισμού :Σάκης Παπαδόπουλος
Ήχος-Φώτα :Εύη Παπαμάρκου.
Μία παραγωγή της ομάδας Χ-αίρεται.
Οι συντελεστές της παράστασης ευχαριστούν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και την Καλλιτεχνική Δ/ντρια Ελένη Δημοπούλου για τη υποστήριξη στην πραγματοποίηση της παράστασης.

Λίγα λόγια για το έργο
 Ο Όσκαρ, ένα δεκάχρονο παιδί περνά τις περισσότερες ώρες της μέρας του με την κυρία με τα ροζ, την οποία και αποκαλεί γιαγιά Ροζ. Εκείνη με τη σειρά της του προτείνει να παίξουν ένα παιχνίδι: κάθε μέρα θα μετράει για αυτούς 10 χρόνια. Έτσι μέσα σε λίγες μέρες ο μικρός Όσκαρ θα γίνει έφηβος, θα μεγαλώσει, θα ερωτευτεί, θα παντρευτεί, θα χωρίσει, θα κλάψει και θα γελάσει και τελικά θα ζήσει μια γεμάτη ζωή.
 Με τον ίδιο τρόπο, οι ηθοποιοί της παράστασης θα παίξουν επι σκηνής το ίδιο παιχνίδι, αναλαμβάνοντας όλους τους ρόλους του έργου, δίνοντας ουσιαστικά μέσα από αυτό τον ίδιο τον κύκλο της ζωής με τρυφερότητα και χιούμορ, όπου παρά τις δύσκολες στιγμές, δε χάνεται ποτέ η αισιοδοξία και η αγάπη για τη ζωή.
Για τον συγγραφέα
 Ο Έρικ Εμανουέλ Σμιτ γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1960 το Σεντ-φοι-Λε λυων. Ο πατέρας του ήταν μποξέρ και η μητέρα του πρωταθλήτρια στίβου. Έγινε δεκτός στην περίφημη Ecole Normale Superieure (1980-1985) από όπου απέκτησε διδακτορικό στη Φιλοσοφία.
 Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους γάλλους θεατρικούς συγγραφείς. Έγινε γνωστός με το έργο «Επισκέπτης»,  το οποίο απέσπασε το βραβείο Μολιέρος (1993). Το 2001 τιμήθηκε με το μεγάλο βραβείο θεάτρου της Γαλλικής Ακαδημίας. Έργα του έχουν ανέβει στις σκηνές τριάντα τουλάχιστον χωρών, από την Ιαπωνία και την Ισπανία, μέχρι τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Στην ελληνική θεατρική σκηνή έχουν ανέβει τα έργα του «Όσκαρ» - μεταφορά του Αγαπητέ θεέ, «Μικρά συζυγικά εγκλήματα», «Το ξενοδοχείο των δύο κόσμων», «Μια τρελή μέρα».
 Εκτός από θέατρο έχει γράψει μυθιστορήματα και δοκίμια. Στα ελληνικά κυκλοφορούν: «Ο κύριος Ιμπραήμ και το κοράνι» (opera), «Κατά Πιλάτον ευαγγέλιον» (Περίπλους). Έχει τιμηθεί με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου για το σύνολο του έργου του.
 Ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται «τεμπέλης» αλλά και «ρέμπελος», «αριστερός», «έτοιμος πάντα να διαφωνήσει», «αρνητής των έτοιμων ιδεών» και συχνά «βίαιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας