Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

«Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κοζάνης στο Γιορτινό Φεστιβάλ Γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015»

Στο γιορτινό φεστιβάλ πολιτισμού και γεύσεων, που διοργανώθηκε με  την σφραγίδα των brands «Αθηνόραμα» και «Αθηνόραμα Umami» στις 8,9 & 10 Μαίου 2015 στην Τεχνόπολις – Γκάζι του Δήμου Αθηναίων,  συμμετείχε για  πρώτη φορά  το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης με επτά επιχειρήσεις- μέλη  του κλάδου τροφίμων και ποτών, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. 

Η  συγκεκριμένη έκθεση – φεστιβάλ, η οποία   μετά από τέσσερις εξαιρετικά επιτυχημένες διοργανώσεις αποτελεί πλέον μια καταξιωμένη ετήσια θεσμική εκδήλωση, για άλλη μια φορά κατάφερε να συγκεντρώσει με τους περίπου 150 εκθέτες της την προσοχή του Αθηναϊκού καταναλωτικού κοινού και όχι μόνο, καθώς περίπου 15.000 ήταν οι επισκέπτες που και εφέτος διάβηκαν τις πύλες της.
Ο ρόλος της, επομένως,  στην προβολή και διάδοση των ποιοτικών διατροφικών προϊόντων με ελληνικό πρόσημο, καθώς  και η  καθοριστική συμβολή της  στην επαφή των παραγωγών (πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας) τόσο με το ευρύ καταναλωτικό κοινό, όσο και με τους επαγγελματίες του κλάδου, την   ανέδειξαν κατά κοινή ομολογία και για το έτος 2015  ως την κορυφαία εκδήλωση στον χώρο των ποιοτικών γεύσεων.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Κοζάνης οι επτά (7) παραγωγοί ποιοτικών προϊόντων που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τα προϊόντα τους, τόσο στο ευρύ κοινό, όσο   και στους επαγγελματίες εστίασης και φιλοξενίας.
Την ευκαιρία αυτή ενίσχυσε η «γευσιγνωστική» εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ από τον chef Μιχάλη Καλαβρινό, ο οποίος  παρουσίασε, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Μαΐου 2015 στους επισκέπτες των χώρων του Επιμελητηρίου στο φεστιβάλ, εξαιρετικές «Δημιουργικές μαγειρικές  προτάσεις με προϊόντα Κοζάνης».
Χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα των συμμετεχόντων επιχειρήσεων, αλλά  και αντιπροσωπευτικών προϊόντων της Π.Ε. Κοζάνης. Έτσι, οι παραβρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν «μιφέιγ» με φύλλα σφολιάτα της εταιρίας «Alfa» και κρέμα αρωματισμένη με λιαστό κρασί του οινοποιείου Νάκου και ΚΡΟΚΟ Κοζάνης.
Επίσης, δοκίμασαν αλλιώτικη πίτα με φύλλα «περέκ» της επιχείρησης «Ζυμαρικά Τασούλα», «εβρεστόν» από την «Βερμίου Γής» με τουλουμίσιο Κοζάνης και αρωματική σαλάτα με πλιγούρι από τις «Αγνές Γεύσεις». Χρησιμοποιήθηκαν επίσης τα αλείμματα φρούτων και λαχανικών από τις «Ρίζες», ενώ σε όλα τα μαγειρέματα πρωταγωνιστής υπήρξε το αγνό παρθένο και πολυβραβευμένο ελαιόλαδο του συνεταιρισμού «Ιμέρων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα περίπτερα παρουσιάστηκαν αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, και οι πολλές και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη  του «γευσιγνωστικού» πολιτισμού σαν ένα ευρύτερο σύνολο εντός του οποίου συνυπάρχουν ο υλικός και ο πνευματικός πολιτισμός. Σε αυτό συνέβαλαν σημαντικά  και μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων  με αναφορές στο θέατρο, στη μουσική και στον χώρο των εικαστικών τεχνών.

Η επιτυχία της διοργάνωσης επισφραγίστηκε, όχι απλά από  τη γιορτή των ελληνικών γεύσεων που έλαβε χώρα, αλλά γενικότερα από την παρουσία στο φεστιβάλ των παραγωγών -εκπροσώπων της δημιουργικής Ελλάδας- που συναπαντήθηκαν με το μεγάλο ευαισθητοποιημένο κοινό, αυτό που με τη συμμετοχή του έδειξε  το ενδιαφέρον του για τις αυθεντικές τοπικές ελληνικές γεύσεις, οι οποίες είναι συνυφασμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας