Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Σύγκρουση Φίλη - Καμμένου για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας!

Ο κ. Φίλης μιλώντας χθες στο Βήμα FM, αναρωτήθηκε:
«Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει; Υπάρχει ένα θέμα σεβασμού που πρέπει να έχουμε απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα, όχι, όμως, να αποδίδουμε τιμές αρχηγού κράτους στα λείψανα μιας Αγίας».
Μάλιστα δεν δίστασε να επισημάνει δεικτικά ότι επί ημερών της νέας κυβέρνησης έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα δυο αρχηγοί κρατών, το «Άγιο Φως» και τα «λείψανα της Αγίας Βαρβάρας»!
Σε προγενέστερες δηλώσεις του ο κ. Φίλης μίλησε για «εμπόριο λειψάνων», με αφορμή τη μεταφορά τους στον Αγιο Σάββα, σημειώνοντας πως «είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική».
 Ο κ. Φίλης άσκησε έντονη κριτική και στον κ. Καμμένο, λέγοντας πως «είναι άψογος υπουργός. Συμπεριφέρεται -σ' αυτόν τον τομέα μιλάω πάντοτε- σε συνέχεια με την εξουσία την παλαιά, τον παλαιοκομματισμό. Τον αδικεί αυτή η συμπεριφορά. Μεθαύριο μπορεί να έχουμε και το τζαμί στη Βουλή... Να δω τι θα ψηφίσει ο κ. Καμμένος».
 Το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέβασε στο twitter ένα δημοσίευμα με τίτλο «Καλύτερα να προσκυνάς το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας κύριε Φίλη, παρά τα λείψανα από τα NH90», αναφερόμενος στα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, η απόκτηση των οποίων διερευνάται.
Αντίδραση της Εκκλησίας
Οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη προκάλεσαν και την αντίδραση της εκκλησίας. Ο διευθυντής Τύπου της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης τόνισε:
«Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας».
 Ανακοίνωση σε ειρωνικό ύφος για την υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους των λειψάνων εξέδωσε και το Ποτάμι λέγοντας μεταξύ άλλων πως «θεωρεί τομή για την υγεία την περιφορά και έκθεση των λειψάνων για προσκύνημα σε κρατικά νοσοκομεία».
 Στην ανακοίνωση απάντησαν οι ΑΝΕΛ αναφέροντας πως «ο ισοπεδωτικός εθνομηδενισμός και ο ψευδοπροοδευτισμός που πρεσβεύει το θολό Ποτάμι το οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια».

Υπό τη συνοδεία του Παναγιώτη Κουρουμπλή θα μεταφερθούν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας».
Κι αυτό προκειμένου να τα προσκυνήσουν οι ασθενείς και να γιατρευτούν, όπως αναφέρει η στήλη «Μικροπολιτικός» στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Ο υπουργός Υγείας, εξάλλου, είναι από τα στελέχη της κυβέρνησης που δεν δυσανασχετούν για τα λείψανα και το προσκύνημά τους.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας