Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ενθουσίασε ο «Οδυσσεβάχ» στη Σιάτιστα

Για μια ακόμη φορά το Θεατρικό Εργαστήρι Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου και της ΔΗΚΕΒΟ καθήλωσε το κοινό και πιστοποίησε τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στον τομέα του θεάτρου και γενικότερα του πολιτισμού.
Οι μικροί ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου παρουσίασαν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου το θεατρικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ».
Στη μεταφορά του παραμυθιού, που μπλέκει όμορφα τις περιπέτειες του Οδυσσέα με την ιστορία του Σεβάχ του Θαλασσινού, στο θεατρικό σανίδι, οι συντελεστές της παράστασης ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και κατάφεραν να περάσουν στο κοινό τα μηνύματα του έργου και τις αξίες που αυτό αναδεικνύει.
Δίκαια λοιπόν οι σαράντα περίπου μικροί και μεγαλύτεροι ηθοποιοί κέρδισαν το γεμάτο ενθουσιασμό χειροκρότημα του κόσμου που γέμισε το «Κουκουλίδειο» Πνευματικό Κέντρο της Σιάτιστας και στις δύο παραστάσεις.
Το Θεατρικό Εργαστήρι λειτουργεί στη Σιάτιστα εδώ και δεκαέξι χρόνια και έχει καταστεί θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, έχοντας φιλοξενήσει και μυήσει στον κόσμο του θεάτρου πάνω από 600 παιδιά. Μάλιστα η σκηνοθέτιδα της παράστασης Ελευθερία Μέλα είναι γέννημα - θρέμμα του Θεατρικού Εργαστηρίου και μετά από σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επέστρεψε και ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλειά του. 
Τη μουσική επένδυση της παράστασης, ζωντανά στο πιάνο, φρόντισε ο Κωνσταντίνος Γοργολίτσας, ενώ βοηθός στη σκηνοθεσία ήταν η Μαρία Τσακμάκη.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της ΔΗΚΕΒΟ και υπεύθυνος για το Θεατρικό Εργαστήρι κ. Γιώργος Κουζιώνης, προλογίζοντας την παράσταση του Σαββάτου, στάθηκε στην πολύμηνη ενασχόληση των παιδιών με την προετοιμασία της παράστασης και την αξία της θεατρικής παιδείας που καλλιεργείται εδώ και τόσα χρόνια στη Σιάτιστα, με τη φροντίδα του Δήμου. Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Ίδρυμα Παπαγεωργίου για την οικονομική στήριξη του Θεατρικού Εργαστηρίου στα τόσα χρόνια που λειτουργεί, στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για την πολύτιμη υλικοτεχνική βοήθεια που προσφέρει και βέβαια στο Δήμο Βοΐου για την αμέριστη συμπαράστασή του.

Τις παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου παρακολούθησαν ο δήμαρχος Βοΐου κ. Λαμπρόπουλος, η πρόεδρος του ΔΣ της ΔΗΚΕΒΟ κα Μαρκούση, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κορδίστας και Γκερεχτές, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Δίκος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και βέβαια πλήθος κόσμου που με το χειροκρότημά τους επιβράβευσαν την προσπάθεια όλων των συντελεστών της παράστασης.
                                  
                
Για τη ΔΗΚΕΒΟ

Η Πρόεδρος του ΔΣ
Μαρκούση Χρυσούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας