Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Συγκέντρωση πανεπιστημιακών και προσωπικοτήτων σήμερα με σύνθημα «Οχι “Μπαλτά” στην Παιδεία»

Στις σημαντικές αλλαγές και ανακατατάξεις που φέρνουν τα νομοσχέδια για την παιδεία αντιδρά η κίνηση «Παιδεία 2015», που αποτελείται από πολίτες, φοιτητές, διδάσκοντες, προσωπικότητες και στηρίζεται από κόμματα όπως η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, η Δημάρ.
Η πρωτοβουλία πανεπιστημιακών "Παιδεία 2015",  καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, φοιτητές, διδάσκοντες, γονείς, και κάθε έναν που νοιάζεται για την τύχη της παιδείας στον τόπο μας, σε συνάντηση, τη Δευτέρα 11 Μαίου στις 7μμ, στο κλειστό γήπεδο Σπύρος Λούης, στο Μαρούσι (όπου και το Υπουργείο Παιδείας). Σκοπός να ακουστούν οι απόψεις των ομιλητών και να γίνει διάλογος για τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην παιδεία.

Αναφέρεται στο κάλεσμα: «Ενώνουµε τις φωνές µας για να καταψηφιστούν τα Νοµοσχέδια Μπαλτά για την Παιδεία. Για να µην γυρίσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήµια µας 40 χρόνια πίσω». Και συνεχίζει η εκτενής αναφορά:
«Τι κάνουν τα προτεινόµενα νοµοσχέδια Μπαλτά;
· Γυρνούν την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω

· Επιβάλλουν τα πολιτικά κόµµατα στη λειτουργία των ΑΕΙ
· Καταργούν ουσιαστικά τα Πρότυπα Δηµόσια Σχολεία
· Μεθοδεύουν την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων
· Εισάγουν την κοµµατική λογική στα όργανα της σχολικής ιεραρχίας
· Καταργούν την «αριστεία» σε βάρος των κοινωνικά αδύναµων
· Καταργούν την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση»

Η Πρωτοβουλία αυτή αποτελείται από λειτουργούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης: Γιάννης Αντωνίου (πρώην αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής των Πρότυπων - Πειραματικών, διευθυντής του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας), Θάνος Βερέμης (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), Μάκης Γρυσπολάκης (πρώην πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης), Αποστόλης Δημητρόπουλος (δάσκαλος), Λεωνίδας Καστανάς (καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), Σωκράτης Κάτσικας (πρώην πρύτανης και πρώην πρύτανης ΕΣΥΠ), Βάσω Κιντή (αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών), Μαρία Λεκάκου (αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου), Νιόβη Παυλίδου (καθηγήτρια στο ΑΠΘ), Μιχάλης Σταθόπουλος (πρώην υπουργός και πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών), Νίκος Σταυρακάκης (καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρώην πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ), Γιώργος Χαραλαμπίδης (καθηγητής ΤΕΙ).
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας