Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Γιορτή τοπικών προϊόντων

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Δεν τα γνωρίζουμε τα προϊόντα του τόπου μας, κι αυτό είναι ευθύνη όλων μας. Κι αφού δεν τα γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι πως να μπορέσουμε να τα συστήσουμε σε όσους έρχονται και να τους κάνουμε λάτρεις τους;
Σίγουρα ο καθένας από εμάς δεν θα ψάξει να μάθει τι κρασιά και τι τυριά παράγει η περιοχή του, εκτός αν έχει ειδικό ενδιαφέρον. Αν του έρθουν, όμως, ...στο πιάτο μέσα από μια εκδήλωση ή ένα άλλο γεγονός, θα τα δοκιμάσει, αν του αρέσουν θα τα προτιμήσει, κι αν τον ξετρελάνουν θα τα προτείνει και σε άλλους.
Από στόμα σε στόμα λέγεται αυτή η διαδικασία (word of mouth) και πιάνει περισσότερο από κάθε τι άλλο.
Με πολύ μεγάλη χαρά βλέπουμε τα τελευταία χρόνια τοπικοί επιχειρηματίες να πιάνουν το νόημα κι από ‘κει που δεν κερνούσαν ούτε τσίχλα, να συμμετέχουν σε γιορτές γευσιγνωσίας, να κερνούν για δοκιμή νέα προϊόντα τους, να διοργανώνουν γεγονότα δρόμου κλπ. Ως γνωστόν δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
Οι γιορτές γνωριμίας με τα τοπικά προϊόντα που διοργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Κοζάνης έχουν μεγάλη απήχηση. Σε όσους δοκιμάζουν, αλλά κυρίως σε όσους εκθέτουν τα προϊόντα τους και αντιλαμβάνονται τη σημασία της δικτύωσης και της εξωστρέφειας στην πράξη, όταν μάλιστα οι παραγωγές τους δεν είναι τόσο μεγάλες που να τους επιτρέπουν ένα άλλο δίκτυο διανομής και σημείων πώλησης. Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε μια δύσκολη εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας