Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Έξαλλος ο Δραγασάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ; [απείλησε με παραίτηση]

Επί μιάμιση ώρα, χθες, οι έκτακτοι απεσταλμένοι του Αλέξη Τσίπρα στη Φρανκφούρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, συζητούσαν με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αναζητώντας επειγόντως λύση ρευστότητας. Ωστόσο, στην κρίσιμη αυτή συνάντηση υπήρξε ένα απίστευτο παρασκήνιο που φέρνει στο φως σήμερα το iefimerida.gr...
Οταν οι κύριοι Δραγασάκης και Τσακαλώτος μπήκαν στο γραφείο του Μάριο Ντράγκι, τον λόγο πήρε αμέσως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο κ. Δραγασάκης ανέλυσε στον πρόεδρο της ΕΚΤ την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι μια συμφωνία είναι ρεαλιστική και εφικτή. Και πρόσθεσε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να προκύψει συμφωνία και ότι το κλίμα στις συζητήσεις είναι προς θετική κατεύθυνση. Το θερμό αίτημα που υπέβαλε προς τον κ. Ντράγκι ήταν να χαλαρώσει η ΕΚΤ την πιστωτική ασφυξία ώστε να μην υπάρξει χρηματοδοτικό «ατύχημα» ως το τέλος της διαπραγμάτευσης.


Το χαρτί του Ντράγκι

Οση ώρα μιλούσε ο Γιάννης Δραγασάκης και παρέθετε τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, ο Μάριο Ντράγκι κρατούσε στα χέρια του ένα χαρτί. Οταν ολοκλήρωσε την εισήγησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Ντράγκι πήρε τον λόγο.

«Ξέρετε, αυτό το χαρτί είναι το non paper που μόλις εξέδωσε η ελληνική κυβέρνηση και κάνει λόγο για ρήξη με τους δανειστές», είπε ο κ. Ντράγκι και διάβασε στα εμβρόντητα στελέχη το περιεχόμενο του κυβερνητικού σημειώματος.

«Ο Γιάννης Δραγασάκης έγινε άσπρος» αναφέρουν εγκυρότατες πληροφορίες του iefimerida. Θεώρησε αυτό το non paper ως «άδειασμα» στη δική του μεσολαβητική προσπάθεια στην ΕΚΤ και ως τορπίλισμα της συμφωνίας που προετοίμαζε ο ίδιος ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για χαλάρωση της πιστωτικής ασφυξίας προς την Ελλάδα.

Η οργή Δραγασάκη

Οι ίδιες έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, οργισμένος, επικοινώνησε με το Μέγαρο Μαξίμου για να πληροφορηθεί το περιεχόμενο του non paper, που αγνοούσε ως εκείνη τη στιγμή. Εφτασε, μάλιστα, ως τα όρια της παραίτησης ο Γιάννης Δραγασάκης, αφού το επίμαχο κυβερνητικό σημείωμα, το οποίο ουσιαστικά έβαζε μπουρλότο στη διαπραγμάτευση, γράφτηκε ερήμην του και σε μια στιγμή κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την ΕΚΤ.

Epikairo: Συνεχίζει να εκτίθεται η κυβέρνηση με τα τις ψευδείς αποπροσανατολιστικές δηλώσεις στο εξωτερικό και την προσπάθειά της να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Μετά την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι είναι απαράδεκτη η προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει ευθύνες που δεν αναλογούν στην τρόικα (ή θεσμούς) για να μην αναλαμβάνει τις δικές της, σειρά πήρε ο Ντράγκι, ο οποίος εξέθεσε τον Δραγασάκη, για τις απίστευτες διπρόσωπες πολιτικές αντιφάσεις.

Δύσκολα θα ήθελε να είναι κανείς στη θέση του Δραγασάκη. Πέραν του σουρεάλ του πράγματος, λες και είναι αντιπρόεδρος μια άλλης κυβέρνησης, είναι και κορυφαίο το ρεζιλίκι.
http://epikairo.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



Για "μυθοπλαστικής υφής δημοσιεύματα που αφορούν στη χθεσινή επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας" αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

"Όσοι σπεύδουν να προκαλέσουν αντιπερισπασμούς, ‘ανακαλύπτοντας' δήθεν ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο, απλά ματαιοπονούν", σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

"Για όσους ενδιαφέρονται για την πραγματικότητα, ας ανατρέξουν σε όσα ευκρινώς δηλώθηκαν εχθές. Η δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών είναι η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για την εποικοδομητική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικό γεγονός . Το επιβεβαιώνει η διάψευση!

Το Προφίλ μας