Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα Ναι στο Ευρώ

Λέμε ΟΧΙ στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, γιατί μας ενδιαφέρει ο απλός Έλληνας πολίτης και η χώρα μας, η Ελλάδα.
Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες μιας ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ της χώρας (και του επακόλουθου Grexit) θα είναι τεράστιες. Κι αυτές δυστυχώς θα αφορούν άμεσα και τον απλό πολίτη.
Το κλείσιμο των τραπεζών, οι ουρές στα ΑΤΜ, οι μαζικές ακυρώσεις στον τουρισμό, η απονέκρωση της αγοράς, θα είναι φοβόμαστε μόνο η αρχή!
Δυστυχώς η Κυβέρνηση επέλεξε με τυχοδιωκτικό και λαϊκίστικο τρόπο, να προχωρήσει στα δημοψήφισμα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες για τον λαό και τη χώρα. Mε διαδικασίες που δεν εγγυώνται στοιχειωδώς τον δημοκρατικό διάλογο και την ενημέρωση της κοινής γνώμης τόσο για το «περιεχόμενο», όσο και για τις συνέπειές του. Γιατί δεν είναι «δημοκρατική διαδικασία» ο ελάχιστος χρόνος που λειτουργεί απαγορευτικά για τον ουσιαστικό διάλογο, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, και το κλίμα σύγχυσης στους πολίτες που δεν γνωρίζουν σε βάθος τις διαφορές των προτάσεων της Κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σε όλη την Ευρώπη τα δημοψηφίσματα που έγιναν διεξήχθησαν μετά από 10 τουλάχιστον εβδομάδες οργανωμένου δημοκρατικού διαλόγου και ενημέρωσης των πολιτών.
Η δική μας θέση, η δέσμευσή μας συμπυκνώνεται απόλυτα και αδιαπραγμάτευτα  σ’ ένα μεγάλο ΝΑΙ και ταυτόχρονα σ’ ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Λέμε  ΟΧΙ στη Χρεοκοπία, ΟΧΙ στην Εθνική περιπέτεια

ΟΧΙ     στα πλαστά διλλήματα που εξωθούν την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, και θα την φέρουν εκτεθειμένη στην επικίνδυνη ρευστότητα της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου.
ΟΧΙ     στις μεθοδεύσεις που εξωθούν την Ελλάδα έξω από το ευρώ, δηλαδή στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, με καταστροφή της οικονομίας, με φτωχοποίηση των Ελλήνων, με εφιαλτική διόγκωση της ανεργίας.
            Γιατί τότε δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, γιατί τότε οι φόροι θα πνίξουν το λαό (και ειδικά τον μισθωτό, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία), τότε θα χαθούν οι καταθέσεις των πολιτών.
            Γιατί τότε οι θυσίες θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που υποτίθεται ότι θέλουν να αποφύγουν.
ΟΧΙ     σε ενέργειες που διχάζουν τους Έλληνες σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ώρα.

Το ΝΑΙ μας δεν έχει καμία σχέση με τις προτάσεις των δανειστών όπως θέλει να εμφανίσει η Κυβέρνηση. Εξάλλου αποκαλύπτεται ότι οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν με ευθύνη της Κυβέρνησης.

ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:

ΝΑΙ     στην ισότιμη και ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.
ΝΑΙ     στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με βάση ακόμη και τις κυβερνητικές προτάσεις (παρά το δυσβάστακτο περιεχόμενό τους) και αφού υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος με παράταση του προγράμματος.
ΝΑΙ     στην προοπτική μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του χρέους, την ανάπτυξη, την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
ΝΑΙ     στην εθνική συνεννόηση, μέσα από την συγκρότηση μιας ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ, με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΘΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ αυτές ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ.

Να μην ταπεινωθεί ο Έλληνας πολίτης.

Να μην αγωνιούμε για το αύριο, αλλά να οραματιζόμαστε και να δουλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον, μέσα στο ΕΥΡΩ, μέσα στην ΕΥΡΩΠΗ.


Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαύρος Γάτος
μουσική-ερμηνεία Βασίλης Παπακωνσταντίνου
στίχοι Θανάσης Παπακωνσταντίνου

...βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο
αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό...

Το Προφίλ μας