Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

NAI στο ευρώ, ΝΑΙ στο αύριο!

του Γιώργου Δακή
 Φίλες συμπατριώτισσες και φίλοι συμπατριώτες,
Στις πλέον κρίσιμες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών για την ιστορία της πατρίδας μας, οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες.
Η Ελλάδα στις 5 Ιουλίου οδηγείται σε ένα δημοψήφισμα με ψευδεπίγραφο ερώτημα, αλλά με σαφές πολιτικό μήνυμα το οποίο καλούμαστε να στείλουμε. Η επίμαχη συμφωνία έχει προ ημερών ανακληθεί, ενώ κάθε νέα προσπάθεια συμφωνίας με τους δανειστές είναι σαφές από όλες τις πλευρές ότι θα συζητηθεί από μηδενική βάση. Το πολιτικό μήνυμα, επομένως, μπορεί να είναι μόνο ένα. Απαντάμε στο ερώτημα "σε ποιά βάση θέλουμε να συζητήσουμε". Μέσα ή έξω από το ευρώ, μέσα ή έξω από την Ευρώπη, μέσα ή έξω από τον ανεπτυγμένο κόσμο.
Η ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα είναι η πραγματικότητα της χρεοκοπημένης Ελλάδας, των κλειστών τραπεζών, των φοβισμένων ανθρώπων. Είναι η πραγματικότητα της χώρας που δεν μπορεί να καταβάλει ούτε καν τις συντάξεις, αλλά μπορεί να αφήνει τους πολίτες της να περιμένουν σε ουρές στα ATMs. Είναι η εικόνα της χώρας με τους άδειους δρόμους, τα μαγαζιά που δεν έχουν κόσμο ούτε φώτα, που την άλλη εβδομάδα κινδυνεύουν να κλείσουν οδηγώντας χιλιάδες άτομα στην ανεργία. Και μην ξεχνάμε  την καταστροφή που βιώνει ο τουριστικός κλάδος στη μέση του καλοκαιριού. Μην ξεχνάμε τις επιχειρήσεις που ήδη αυτές τις μέρες χρεοκόπησαν μαζί με την Ελλάδα, οδηγώντας στην ανεργία συμπολίτες μας που δεν τους άξιζε αυτή η εξέλιξη. Είναι αυτά εικόνες που μας κάνουν να νιώθουμε αξιοπρεπείς και υπερήφανοι;
Υπήρχε κάτι από όλα αυτά στην Ελλάδα της προηγούμενης εβδομάδας;
Και τι θα υπάρχει άραγε στην Ελλάδα της επόμενης εβδομάδας;
Ας είμαστε ειλικρινείς. Εύκολη λύση δεν υπάρχει.
Αν ψηφίσουμε όχι, λέμε όχι στη συμφωνία γενικά, όχι στο άνοιγμα των τραπεζών, όχι στην επιστροφή στην ομαλότητα, όχι στη ρευστότητα, όχι στην καταβολή μισθών και συντάξεων, όχι στο ευρώ και στην Ευρώπη την ίδια. Με το όχι, θα αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε μόνοι μας από το ευρώ, γιατί απλούστατα χωρίς συμφωνία, και με τις τράπεζές μας να έχουν ήδη στερέψει από ευρώ, κανείς δεν θα μπορεί να πληρώσει κανέναν. Γι' αυτό ψηφίζουμε ΝΑΙ.
ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ,
ΝΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ,
ΝΑΙ στους ανοιχτούς ορίζοντες,
ΝΑΙ στο να μεγαλώσει η νέα μας γενιά με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ αποτέλεσε στρατηγικό επίτευγμα των προηγούμενων γενεών.
Ας μην το χαραμίσουμε. Το χρωστάμε στο γένος μας και τα παιδιά μας.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

4 σχόλια:

Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ είπε...

Ενας μικρός, κουρασμένος, σκυφτός ανθρωπάκος αναρωτιέται και αποφασίζει
Και ήρθε, αν θες, η ώρα της κρίσης.
Δημοψήφισμα πρότεινε η κυβέρνηση και το ερώτημα απλό και ξεκάθαρο.
΄΄Θέλεις να εφαρμόσουμε αυτά που μας πρότειναν οι εταίροι-δανειστές, που είναι πολλά και δυσβάσταχτα ή δεν θέλεις΄΄ . Και πρέπει να αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε για τη χώρα μας, για τα παιδιά μας, για μας.
Και ξαφνικά ο ουρανός μαύρισε, όπως μας λένε οι διάφοροι ειδήμονες και τηλεοπτικοί αστέρες, εντός και εκτός αυτής της χώρας και πρέπει γρήγορα να καθαρίσει.
Κι εγώ ο έρμος αναρωτιέμαι και αρχίζω πλέον να αμφιβάλω, πόσοι στ’ αλήθεια είναι οι ουρανοί. Ο ένας και μοναδικός που βλέπω, ή υπάρχει κι άλλος που δεν αντιλαμβάνομαι. Φαίνεται αυτοί ζούμε σε μια άλλη χώρα.
Πώς μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, που έπρεπε να χαροποιεί όλο τον κόσμο, καθώς μόνο αυτός θα αποφασίσει για το μέλλον του, στιγματίζεται σαν μίασμα και λυτοί και δεμένοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αλλοιώσουν το περιεχόμενο του; Πώς αλλιώς μπορείς να εξηγήσεις την τρομάρα που πήρανε όλοι αυτοί που μέχρι τα χθες κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο με τα τσιράκια τους και άλλοι πρώιμοι, δήθεν με σύγχρονες ιδέες; Πως δέχονται και αναπαράγουν δηλώσεις ξένων μεγαλοπαραγόντων στην ωμή και αισχρή παρέμβασή τους στα εσωτερικά μιας κατά τα άλλα κυρίαρχης χώρας; Άντε για τους εντός που χάσανε τη βόλεψή τους στα κομμάτια, οι εκτός με πιο δικαίωμα εκφράζουν άποψη; Και άντε οι παλιοί έχουν μια τελική απάντηση ΄΄ Εμείς πληρώσαμε για τα σφάλματά μας, μας τιμώρησε ο λαός ΄΄ και εμμέσως πλην σαφώς μας ζητάνε να τους συγχωρέσουμε και να απορρίψουμε κάθε νέα ιδέα και να τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχουν πάρει. Οι πρώιμοι όμως, με ποια επιχειρήματα ; Την αγάπη τους για την πατρίδα, λένε. Δεν μας χέζεται, λέω εγώ.
ΟΧΙ δεν θα τους ακολουθήσουμε.
ΟΧΙ δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να έχουμε κυβερνήτες-υπαλλήλους των θεσμών, που μοναδικό στόχο έχουν την υποδούλωση και εκμετάλλευση της χώρας.
Ενωμένη Ευρώπη, λέει. Αλληλεγγύη των λαών, λέει. Όλοι μαζί μία γροθιά, λέει.
Δεν ξέρω αν γνωρίζεται την παραβολή με τον πατέρα και τα παιδιά του και τι τους είπε όταν θελήσανε ο καθένας να τραβήξει το δρόμο του.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΟΡΜΗΝΕΨΕ.
Παραμονή Αγίου Πνεύματος από στόμα σημαίνοντος προσώπου ΄΄ Την Τρίτη, όταν οι τράπεζες θα είναι κλειστές, τι θα γίνει ;΄΄ .
Προχθές ΄΄ Την Δευτέρα οι τράπεζες μπορεί να είναι κλειστές και τότε τι θα κάνουμε; ΄΄ .
Δεν μπορείς να μην το παραδεχτείς, την δεύτερη φορά ΜΠΙΓΚΟ!!!!!
Τυχαίο;;;; Δε νομίζω.
Μας το λένε πλέον τόσο απλά. Μπρός γκρεμός και πίσω μόνο εμείς. Και απαιτούν να τους πιστέψουμε. Ποιους;;; Αυτούς που μας φέρανε εδώ που μας φέρανε. Αυτούς που κλείσανε χιλιάδες επιχειρήσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης. Αυτούς που οδηγήσανε στην φτώχια και την απόγνωση εκατομμύρια συνανθρώπους μας και στην ανεργία ή τη μετανάστευση το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας. Αλήθεια ποιος έκλεισε τις τράπεζες και μας οδήγησε σε οικονομικό στραγγαλισμό; Αυτοί που παλεύουν για μια έντιμη και βιώσιμη λύση, για την ανόρθωση της χώρας ή αυτοί που την γκρέμισαν με αλλοιωμένα στοιχεία και θέλουν να ξεπουλήσουν και τα υπόλοιπα;
Να βάλουμε, λένε, πρώτα την Ελλάδα. Θαρρείς εμείς δεν την έχουμε πρώτα απ’ όλα. Έχουν παραβλέψει όμως ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένας τόπος με γεωγραφικό προσδιορισμό πάνω στο χάρτη. Είναι η ιστορία της, ο πολιτισμός της και πάνω απ’ όλα είναι οι κάτοικοί της.
Το ΟΧΙ πρέπει να είναι βροντερό!!!!!!!!!!
Δεν πρέπει να φοβόμαστε αυτά που θα γίνουν για μας, και να υψώσουμε λίγο το ανάστημά μας.
Πρέπει να φοβόμαστε γι αυτά που θα γίνουν για μας, χωρίς εμάς, κατά πως λέει και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που όπου να ’ναι έρχεται.













Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ πια βρε Συνέλληνες να ξαναγυρίσω σε Σαμαροβενιζελικά σχήματα,δεν τον μπορώ αυτόν τον εφιάλτη,ΌΧΙ και ότι θέλει ας γίνει....Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται...(Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνείτε μαζί μου προσωπική μου άποψη είναι).

Ανώνυμος είπε...

Προς τους υπευθυνους του σαιτ!!!!!Χωρις να υπαρχει ιχνος ειρωνιας η κακη προθεση θα ηθελα να μαθω αν σ αυτο το σαιτ παραθετονται οι αποψεις των αναγνωστων η αν παραθετονται μονο οι αποψεις αυτων που συμφωνουν με τους ιδρυτες του.Γιατι εχω σχολιασει πολλες φορες ευπρεπως διαφορα αρθρα αλλα τα σχολια ποτε δεν ανεβηκαν.Ευελπιστω σε μια απαντηση

Ανώνυμος είπε...

5.20 ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΑΠΛΑ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ Τ'ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΑΚΗΣ<>
Ο Χ Ι

Το Προφίλ μας