Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Κώστας Καραμανλής: Την Κυριακή λέμε «ναι» στην Ευρώπη (video)

Να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής κάλεσε τους Έλληνες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε τηλεοπτική παρέμβασή του.

Όσοι νομίζουν ότι ψηφίζοντας «όχι» ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι η επικράτηση του «όχι» θα ερμηνευτεί ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης, θα είναι το πρώτο βήμα εξόδου.


Αναγνώρισε πως η «Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της και οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης, όπως σφάλματα κάναμε και εμείς». Όμως, συνέχισε, η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικονομία δεν επιβάλλεται μόνο για λόγους οικονομικούς και κοινωνικούς, τυχόν έξοδος μας θα έχει αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, ειδικά από τους πιο αδύναμους.

Και συνέχισε: «Όποιος έχει μεγαλώσει στη δύσκολη και ασταθή αυτή γωνιά του κόσμου, ξέρει ότι η εθνική ασφάλεια υπερτερεί ως κριτήριο».

Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ακόμη πως έκανε την παρέμβαση αυτή όχι από κάποια προσωπική επιδίωξη, αλλά από υποχρέωση να πει την αλήθεια.

«Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ενωμένης Ευρώπης, η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Την Κυριακή λέμε 'ναι' στην Ευρώπη, με συναίνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνημα» κατέληξε ο Κώστας Καραμανλής.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κριμα ειναι τοσο κριμα ενας πραγματικος πατριωτης να εκφραζεται ετσι απεναντι σε Ελληνες που τον πιστεψαν.Τελικα το μονο που πραγματικα αξιζει σ αυτον τον τοπο ειναι η θρησκεια.Και αυτο ειναι κατι που οσο και να θελει το σαπιο πολιτικο συστημα δεν μπορει να καταστρεψει!!!!!!!

Το Προφίλ μας