Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Με τη συμμετοχή (και) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου ο εορτασμός της Ινδίκτου 2015 στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως-Νέας Ρώμης.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Με τη χοροστασία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, την παρουσία και τη συγχοροστατούσα συμμετοχή (και) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου (στο πλαίσιο της παρουσίας και συμμετοχής της σεπτής Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου) γιορτάστηκε (31 Αυγ. και 1 Σεπτ. 2015) μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη,...
στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως-Νέας Ρώμης, η γιορτή της Ινδίκτου (η 1η Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη του εκκλησιαστικού έτους), η Σύναξη προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παμμακαρίστου και η ημέρα προσευχών υπέρ του φυσικού Περιβάλλοντος.  

Ο Παναγ. Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον Εσπερινό (31-8-2015) που τελέστηκε στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής και στη Θεία Λειτουργία (1-9-2015) που τελέστηκε στον Π. Πατριαρχικό  Ναό με τη συγχοροστασία όλων των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου, μεταξύ των οποίων και ο Σεβασμ. Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη τελετή της Ινδίκτου και ο Πατριάρχης διάβασε τη νενομισμένη ευχή και Πράξη της νέας Θ’ Ινδικτιώνος, την οποία υπέγραψε πρώτος Αυτός και στη συνέχεια την υπέγραψαν με τη σειρά οι συγχοροστατήσαντες Σεβ. Μητροπολίτες.  

Βλέποντας στις αναρτημένες στο διαδίκτυο φωτογραφίες μεταξύ των άλλων Ιεραρχών το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Παύλο, υπογράφοντα την Πράξη (τον Κώδικα) της Θ’ Ινδικτιώνος ένιωσα συγκίνηση και πήρα τιμή: Μας εκφράζει αυτή η υπογραφή. Και είμαστε όλοι εκεί. Στον Πατριάρχη μας και στη χορεία των Επισκόπων μας.

Στον Εσπερινό (2-9-2015) διαπίστωσα τη φωτιστική και καθαρτική δύναμη του Αγίου Πνεύματος που από τους Αποστόλους φτάνει μέχρις εμάς με τους, συνεχιστές του έργου τους, Επισκόπους: ‘’Των Αποστόλων τον χορόν, Πνεύματι Αγίω εφώτισας Χριστέ, και ημών τον ρύπον της αμαρτίας, δι’ αυτών απόπλυνον ο Θεός, και ελέησον ημάς’’ (Παρακλητική, ήχος δ’, τη Τετάρτη Εσπέρας, Απόστιχο πρώτο).

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, παπαδάσκαλος (2-9-2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας