Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλεσμα στη διαδήλωση της ΔΕΘ 2015

Το Συνδικάτο στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» καλεί όλους τους εργαζόμενους  να πάρουν μαζικά και μαχητικά μέρος στην διαδήλωση της ΔΕΘ, μαζί με τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία  και επιτροπές αγώνα,   στην Καμάρα το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 6ΜΜ.
  • Να διαδηλώσουμε και να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε παλιά και νέα Μνημόνια, να πούμε ΟΧΙ στις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν.
  • Να προβάλλουμε την ανάγκη ενός μαχητικού, οργανωμένου κινήματος αντίστασης, ανατροπής και ρήξης με ΕΕ – ΔΝΤ, απέναντι στους νόμους της αγοράς και ανοίγματος του δρόμου για μια καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα  που θα μπορούν να καλύψουν όλες τις σύγχρονες  ανάγκες της εποχής, για μια άλλη κοινωνία   χωρίς εκμεταλλευτές και δούλους, χωρίς υπερκέρδη για τους λίγους και εργασιακή βαρβαρότητα για τους πολλούς. 
  • Να συμβάλλουμε ώστε να ηττηθούν ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που δήλωσαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, η στάση ανάθεσης και κατευνασμού της λαϊκής οργής. Το νέο μνημόνιο δεν θα είναι μια παρένθεση και δεν έχει ημερομηνία λήξης. Παρένθεση θα γίνει μόνο μέσα από εργατικούς και λαϊκούς αγώνες
Η ψήφιση  και η εφαρμογή των πιο σκληρών, βίαιων μέτρων μέσα από το 3ο μνημόνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο . είναι η οριστική κατεδάφιση και των τελευταίων δικαιωμάτων σε εργασία, ασφάλιση, υγεία, εκπαίδευση, δημοκρατία. θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι θανάτου, ρίχνουν την άνεργη νεολαία στο δουλεμπόριο και  σύγχρονη σκλαβιά, τους αγρότες ξεκληρισμένους από τη γη τους, τα δημόσια αγαθά ξεπουλημένα.
Απέναντι σε όλα αυτά ο λαός έδειξε ότι  δεν παραμένει υπόδουλος και σκυφτός. Το συντριπτικό «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα φανέρωσε πως οι μνημονιακές κυβερνήσεις (όποια σύνθεση κι αν έχουν αυτές) βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετες με την λαϊκή θέληση. Η ανάγκη ενός μαχητικού, οργανωμένου, αποφασισμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος προβάλλει όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία. Ένα τέτοιο κίνημα με ανυποχώρητους αγώνες, είναι το μόνο ικανό να ανοίξει δρόμους.
Παλεύουμε για:
  • Ανατροπή όλων των μνημονίων νέων και παλιών και των εφαρμοστικών τους νόμων καθώς και όποιας κυβέρνησης επιχειρήσει να τα εφαρμόσει
  • Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο
  • Παύση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους
  • Άμεση έξοδο από την ευρωζώνη, ρήξη και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων
Καμία αναμονή καμία ηττοπάθεια. Δεν θα λυγήσουμε!

                                    ΤΑΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

     
                                                  ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας